Zisk módnej značky Salvatore Ferragamo klesol za 9 mesiacov takmer o pätinu

NETKY.SK • 10 November 2018, 09:56 • 2 min
Zisk módnej značky Salvatore Ferragamo klesol za 9 mesiacov takmer o pätinu

FLORENCIA - Taliansky výrobca luxusného tovaru Salvatore Ferragamo oznámil, že jeho vyhliadky na tento rok sú aj naďalej opatrné po tom, ako za deväť mesiacov zaznamenal pokles tržieb a zisk módnej značky klesol takmer o pätinu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť známa najmä svojou koženou obuvou a kabelkami uviedla, že zisk za január až september dosiahol 65 miliónov eur. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka to predstavuje pokles o 17,7 %.

 

Tržby klesli o 3,3 % na 972 miliónov eur, pričom k ich poklesu došlo v každom z regiónov. Napriek tomu spoločnosť prekonala očakávania analytikov, ktorí počítali s poklesom tržieb až na 968 miliónov eur.

 

Najväčším trhom pre módnu značku naďalej ostáva Ázia, aj v tomto regióne však tržby za deväť mesiacov klesli, a to o 2 %. V Severnej Amerike sa znížili o 4 % a v Európe o 5,5 %.

 

V rámci jednotlivých produktov najhoršie výsledky zaznamenala oblasť obuvi. Tržby z jej predaja klesli o 4,3 %. Naopak, tržby z predaja kabeliek a ďalších doplnkov sa o 3,4 % zvýšili a rast tržieb zaznamenali aj parfumy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies