Zisk Microsoftu za jeho štvrtý kvartál prekonal očakávania

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 09:51 • 2 min
Zisk Microsoftu za jeho štvrtý kvartál prekonal očakávania

SAN FRANCISCO - Podnikanie v oblasti cloudových služieb pomohlo americkej softvérovej spoločnosti Microsoft zvýšiť v jej účtovnom štvrtom kvartáli končiacom sa 30. júna tržby a zisk tak, že prekonala očakávania trhu.

slovakia

left justify in out

Tržby Microsoftu z podnikania v oblasti cloudu počas apríla až júna medziročne stúpli o 11 percent na 7,4 mld. USD. Celkovo firma za svoj štvrtý kvartál vykázala čistý zisk 6,51 mld. USD, čiže 83 centov na akciu.

Po úprave o jednorazové položky spoločnosť za apríl až jún vykázala zisk 98 centov na akciu. Upraveným ziskom pohodlne prekonala očakávania trhu. Analytici oslovení v prieskume Zacks Investment Research totiž v priemere odhadovali, že bude v sume 71 centov na akciu.

 

Tržby Microsoftu za jeho štvrtý kvartál boli v objeme 23,32 mld. USD a upravené tržby na úrovni 24,7 mld. USD. Upravenými tržbami firma tiež prekonala očakávania trhu. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila spoločnosť Zacks, odhadovali, že budú vo výške 24,19 mld. USD.

(1 EUR = 1,1485 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies