Zisk leteckej spoločnosti American Airlines ovplyvní uzemnenie lietadiel 737 MAX

NETKY.SK • 26 Apríl 2019, 15:39 • 2 min
Zisk leteckej spoločnosti American Airlines ovplyvní uzemnenie lietadiel 737 MAX

NEW YORK - Letecká spoločnosť American Airlines uviedla, že za rok 2019 očakáva najmenší zisk za posledné obdobie. Pripisuje to okrem iného aj zrušeniu letov Boeing 737 MAX, ktorými spoločnosť sama disponovala.

slovakia

left justify in out

Havárie lietadiel typu Boeing 737 MAX na juhovýchode Ázie, a v krátkom časovom slede aj druhej v Keni, rozbehlo veľké bezpečnostné opatrenia. Výsledkom nich bolo stiahnutie všetkých lietadiel typu Boeing 737 MAX z oblohy až do odvolania. Spojené štáty sa najprv tomuto opatreniu bránili, no napokon pristúpili na toto bezpečnostné opatrenie aj oni.

 

 

Americká firma American Airlines uviedla, že stiahnutie lietadiel z oblohy ju bude stáť pravdepodobne okolo 350 miliónov USD (314,66 milióna eur). Ešte viac však zaplatí za pohonné látky. Spoločnosť to oznámila po zverejnení výsledkov za 1. štvrťrok. 

 

img

 

Spoločnosť zároveň zverejnila, že za celý rok očakávajú upravený zisk na akciu od 4 USD do 6 USD. Pôvodne predpokladali zisk v rozmedzí 5,50 USD až 7,50 USD/akcia. Navyše okrem nákladov spojených s uzemnením lietadiel 737 MAX do celoročného zisku zasiahnu aj vyššie než pôvodne predpokladané náklady na palivo. Tie podľa American Airlines budú v porovnaní s pôvodnými odhadmi po nedávnom výraznom raste cien ropy o 650 miliónov USD vyššie.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies