Zisk koncernu Coca-Cola v 2. kvartáli vzrástol viac, ako sa čakalo

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 15:02 • 2 min
Zisk koncernu Coca-Cola v 2. kvartáli vzrástol viac, ako sa čakalo

ATLANTA - Zisk amerického koncernu Coca-Cola v 2. kvartáli vzrástol viac, ako predpovedali analytici z Wall Street. Vďačí za to úspechu nových verzií Diet Coke.

slovakia

left justify in out

Čistý zisk najväčšieho svetového výrobcu nealkoholických nápojov sa za tri mesiace do konca júna 2018 zvýšil na 2,32 miliardy USD (1,98 miliardy eur), čo predstavuje 54 centov na akciu, z 1,37 miliardy USD alebo 32 centov/akcia pred rokom.

 

Zisk očistený od jednorazových položiek dosiahol 61 centov na akciu, pričom analytici očakávali zisk 58 centov na akciu.

 

Tržby koncernu v 2. kvartáli klesli o 8 % na 8,93 miliardy USD z vlaňajších 9,70 miliardy USD. Dôvodom bolo odčlenenie divízie plnenia fliaš. Analytici predpovedali spoločnosti tržby vo výške 8,54 miliardy USD.

 

Tržby z predaja perlivých nealkoholických nápojov sa v sledovanom období zvýšili o 2 %. V Severnej Amerike zaznamenal koncern dvojciferný nárast predaja diétnej Coca-Cola Zero Sugar.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies