Zisk hlavnej divízie Volkswagenu vlani oslabil

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 13:53 • 2 min
Zisk hlavnej divízie Volkswagenu vlani oslabil

BERLÍN - Nemecká skupina Volkswagen dosahuje iba mierny pokrok v rámci plánu na znižovanie nákladov vo svojej hlavnej automobilovej divízii, ktorej zisk klesá pre oslabenie dopytu v nových trhových ekonomikách a pre náklady na investície do technológii.

slovakia

left justify in out

Zisk divízie výroby áut Volkswagen, ktorá je najväčšou divíziou skupiny, sa vlani znížil o 14 % na 2,48 mld. eur po tom, ako v roku 2013 klesol o pätinu.

Najväčší európsky výrobca áut si stanovil za cieľ zvýšiť do roku 2017 úspory v oblasti nákladov divízie VW na 5 mld. eur ročne. Generálny riaditeľ Volkswagenu Martin Winterkorn vo štvrtok uviedol, že opatrenia v oblasti znižovania nákladov v roku 2015 pravdepodobne vylepšia výsledky divízie výroby áut značky VW o sumu výrazne prevyšujúcu 1 mld. eur. Ide o približne pätinu plánovaných úspor. Finančný riaditeľ Hans Dieter Pötsch uviedol, že vzhľadom na utlmenú perspektívu rastu neexistujú garancie, že rok 2015 bude úspešným rokom. Prevádzkový zisk celej skupiny Volkswagen však vlani stúpol o 1 mld. eur na rekordných 12,7 mld. eur. 

 

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies