Zisk Goggle vzrástol v 1. štvrťroku o 60 %, firma vytvorí nový druh akcií

NETKY.SK • 13 Apríl 2012, 10:56 • 2 min
Zisk Goggle vzrástol v 1. štvrťroku o 60 %, firma vytvorí nový druh akcií

Zisk Goggle vzrástol v 1. štvrťroku o 60 %, firma vytvorí nový druh akcií

slovakia

left justify in out

img

Americká internetová spoločnosť Google oznámila za 1. štvrťrok 2012 výrazný rast zisku, keď firmu podporil najmä rast tržieb v USA. Spoločnosť zároveň informovala o vytvorení nového druhu akcie, čím udrží kontrolu v rukách súčasných akcionárov aj v budúcnosti.
      Najväčší internetový vyhľadávač na svete uviedol, že za prvé tri mesiace tohto roka dosiahol čistý zisk 2,89 miliardy USD (2,20 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 8,75 USD. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená rast o 60 %. V 1. štvrťroku 2011 dosiahol zisk firmy 1,8 miliardy USD alebo 5,51 USD/akcia. Bez započítania jednorazových položiek dosiahol zisk na akciu 10,08 USD a Google tak prekonal očakávania analytikov, ktorí počítali so ziskom na úrovni 9,66 USD/akcia. Celkové tržby sa zvýšili o 24 % na 10,65 miliardy USD.
      Spoločnosť zároveň oznámila, že vydá nový druh akcií s cieľom umožniť súčasnému vedeniu udržať kontrolu nad firmou a pokračovať v stanovenej dlhodobej stratégii. Súčasní akcionári získajú za každú akciu, ktorú vlastnia, akciu bez hlasovacieho práva, zatiaľ čo zamestnanci firmy získajú v budúcnosti akcie len bez hlasovacieho práva. Tým firma na jednej strane zvýši záujem investorov a na druhej udrží kontrolu nad riadením spoločnosti v rukách jej súčasných akcionárov. Investori budú o pláne firmy hlasovať v júni.

Zdroj: TASR/AP, BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies