Zisk BMW v 3. kvartáli prekonal odhady analytikov

NETKY.SK • 4 November 2014, 09:46 • 2 min
Zisk BMW v 3. kvartáli prekonal odhady analytikov

MNÍCHOV - Nemecká automobilka BMW, ktorá je najväčším svetovým výrobcom luxusných vozidiel, dosiahla v 3. štvrťroku 2014 zisk, ktorý prekonal očakávania analytikov.

slovakia

left justify in out

Vďačí za to zvýšenému dopytu po svojich modeloch, vrátane športovo-úžitkového vozidla X5. Informovala o tom agentúra Bloomberg. Zisk Bayerische Motoren Werke (BMW) pred úrokmi a zdanením (EBIT) za tri mesiace do konca septembra 2014 vzrástol o 17 % na 2,26 miliardy eur z 1,93 miliardy eur v rovnakom období minulého roka. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, pritom očakávali EBIT v priemere 2,03 miliardy eur.
      

Tržby automobilky sa v sledovanom období zvýšili medziročne o 4,5 % na 18,6 miliardy eur. BMW čelí čoraz väčšiemu tlaku konkurenčných firiem Audi a Mercedes, ktoré ju chcú do konca dekády zosadiť z prvej priečky a stať sa najväčšími výrobcami luxusných áut. Automobilka sa preto snaží udržať náskok pred rivalmi a v tomto roku už uviedla alebo ešte uvedie na trh až 16 nových alebo zmodernizovaných modelov.
      

Automobilka BMW potvrdila svoju prognózu na tento rok a očakáva "výrazný" nárast zisku EBIT z vlaňajších 7,9 miliardy eur. Koncern, ktorý vyrába aj modely Mini a Rolls-Royce, by chcel tento rok predať zákazníkom viac ako 2 milióny áut. Za prvých deväť mesiacov 2014 stúpol odbyt BMW medziročne o 5,3 % na 1,53 milióna vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies