Zisk automobilky Honda prekonal očakávania

NETKY.SK • 2 August 2016, 13:05 • 2 min
Zisk automobilky Honda prekonal očakávania

TOKIO - Japonská automobilka Honda Motor Co vo svojom prvom účtovnom štvrťroku, ktorý trval od apríla do júna, vykázala zisk 174,6 mld. jenov (JPY).

slovakia

left justify in out

Výsledok je lepší, ako sa očakávalo, keďže firma sa postupne zotavuje zo škôd, ktoré jej spôsobilo zemetrasenie na juhozápade Japonska. Analytici oslovení v prieskume spoločnosti FactSet prognózovali, že zisk Hondy za apríl až jún bude 133 mld. JPY. V rovnakom kvartáli predošlého účtovného roka bola však zisk automobilky v sume 186 mld. JPY.


Zisky japonských exportérov, ku ktorým patrí aj automobilka Honda, znižuje silný jen. Automobilka v súvislosti so svojimi výsledkami za apríl až jún tohto roka pripomenula, že v posledných mesiacoch bol kurz dolára voči jenu približne na úrovni 108 JPY/USD, pričom v rovnakom období vlaňajška bol na úrovni 121 JPY/USD.


Honda v utorok potvrdila svoju prognózu zisku za celý účtovný rok na úrovni 390 mld. JPY, čo znamená, že predpokladá medziročný rast o 13 percent. Honda očakáva, že za celý účtovný rok, ktorý sa skončí v marci 2017, predá 4,9 mil. automobilov. V predchádzajúcom účtovnom roku firma predala 4,7 mil. vozidiel.

(1 EUR = 114,28 JPY)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies