Zisk automobilky Ferrari NV stúpol o 20 percent

NETKY.SK • 7 November 2016, 16:12 • 2 min
Zisk automobilky Ferrari NV stúpol o 20 percent

MILÁNO - Talianska automobilka Ferrari NV, ktorá je výrobcom luxusných športových vozidiel, vylepšila svoju prognózu celoročného zisku po tom, ako za tretí kvartál vykázala rekordný zisk 113 mil. eur.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s tretím štvrťrokom vlaňajška jej zisk stúpol o 20 percent. Tržby firmy počas júla až septembra posilnili o 8 percent na sumu 783 mil. eur.


Automobilka v treťom kvartáli na trh dodala 1 978 vozidiel, čo bolo medziročné zvýšenie o 29 áut. Tržby spoločnosti posilnili v Európe, v Severnej a Južnej Amerike a v Číne. Oslabili však vo zvyšku Ázie pre meškanie dodávok z logistických dôvodov. Výrobca áut Ferrari potvrdil, že za celý tento rok predpokladá dodávky približne 8 tis. áut a tržby nad úrovňou 3 mld. eur.


Spoločnosť vylepšila odhad svojho celoročného zisku pred úrokmi, zdanením a odpismi na sumu vyše 850 mil. eur. Doteraz predpovedala, že bude na úrovňou 800 mil. eur. Hodnota akcií Ferrari NV v pondelok v Miláne vzrástla o 5 percent na 48,53 eura za kus. Od začiatku tohto roka akcie firmy posilnili o 11 percent.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona