Zisk AB Volva sa v druhom kvartáli medziročne viac ako strojnásobil

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 14:17 • 2 min
Zisk AB Volva sa v druhom kvartáli medziročne viac ako strojnásobil

ŠTOKHOLM - Švédsky výrobca nákladných áut AB Volvo v druhom štvrťroku viac ako strojnásobil svoj zisk. Jeho zisk stúpol vďaka dobrému predaju predovšetkým na európskom a ruskom trhu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť v stredu informovala, že jej čistý zisk za apríl až jún vzrástol na 6 mld. švédskych korún (SEK) z úrovne 1,9 mld. SEK, na ktorej bol v rovnakom období vlaňajška. V minulom roku výšku zisku automobilky nepriaznivo ovplyvnila pokuta 2,3 mld. SEK, ktorú jej uložila Európska únia pre porušenie hospodárskej súťaže.

Tržby automobilky AB Volvo sa v druhom kvartáli tohto roka zvýšili o 12 percent na úroveň 88,4 mld. SEK. Generálny riaditeľ Volva Martin Lundstedt uviedol, že sa zlepšil prevádzkový zisk vo všetkých oblastiach podnikania firmy.

 

"Volvo má veľmi konkurencieschopné produkty a služby a dobré postavenie na kľúčových trhoch a bude pokračovať v svojom zameraní na hlavné produkty pri zlepšovaní kvality a redukcii nákladov," uviedol šéf automobilky.

(1 EUR = 9,5658 SEK)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies