Žirková: Asi sa rozpadnem

NETKY.SK • 16 December 2016, 09:53 • 2 min
Žirková: Asi sa rozpadnem

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice nastúpili do posledného zápasu skupinovej fázy Európskeho pohára FIBA s imperatívom výhry minimálne o 8 bodov, ak chceli zostať v súťaži aj po novom roku. Známymi menami nabitý Olympiakos Pireus napokon zdolali 72:59 a splnili sezónny cieľ - postúpili do osemfinále.

slovakia

left justify in out

 Aj keď si Košičanky pomerne rýchlo utvorili potrebný 8- až 12-bodový náskok, súperky sa do konca zápasu nevzdali a ešte aj v poslednej minúte mohli nakloniť postup na svoju stranu. Lenže Zoi Dimitrakouová 39 sekúnd pred koncom štvrtej štvrtiny netrafila spoza trojkového oblúka a neznížila na kľúčový rozdiel 6 bodov. Záver už patril divákmi mohutne povzbudzovaným košickým hráčkam. Viaceré vrátane trénera sa zhodli, že podali tímový výkon a viac túžili po postupe ako ich súperky.


"Vyfaulovali sa nám dve najvyššie hráčky, mali sme s tým obrovský problém, ale nejako sme to vyskladali. Obrovskou bojovnosťou a tímovým výkonom sme to dokázali. Aj 20 sekúnd pred koncom som sa stále obával o výsledok, lebo basketbal je vrtký a dvoma hlúpymi stratami sa dá všetko zvrátiť. Uveril som, až keď sme doskočili poslednú loptu 5 sekúnd pred koncom a ešte aj získali faul," referoval po zápase spotený, ale spokojný tréner Peter Jankovič. 


Emócie priam sršali z košickej kapitánky Zuzany Žirkovej, ktorá v 36 rokoch odohrala vyše 21 minút a k 7 bodom pridala aj 4 asistencie. "Nevzdali sme sa a v tom bola naša najväčšia sila. Je úplne skvelé takto postúpiť pred domácimi fanúšikmi. Zápasy so šťastným koncom sú fantastické. Som so zvýšenou teplotou už druhý deň a to ma ešte čaká lyžiarsky kurz so školou. Asi sa rozpadnem," úprimne sa spovedala Žirková. 


Deň zápasu proti Olympiakosu bol aj dňom narodenín Barbory Bálintovej. Od štvrtka 22-ročná rozohrávačka pomohla tímu 8 bodmi. "Želala som si postupové víťazstvo, čiže dá sa povedať, že to boli pre mňa najkrajšie narodeniny. Ten dramatický záver, to sme predsa trochu zahrali pre fanúšikov," odpovedala v dobrej nálade Bálintová. "Prakticky celý zápas sme mali pod kontrolou a som rada, že aj ten záver sme zvládli do potrebného víťazného konca. Bol to zápas roka o všetko a my sme do toho dali všetko," dodala jedna z najmladších hráčok košického tímu.


Generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský už po prvom polčase, ktorý vyhrali domáce hráčky o 13 bodov, pripomenul, že ak to bude po záverečnej siréne o 22 a viac v prospech Košičaniek, v osemfinále sa vyhnú víťazovi skupiny - hráčkam tureckému Yakin Dogu Üniversitesi. Napokon to také jednoznačné zďaleka nebolo. Osud to však zariadil tak, že Yakin Dogu nebol najlepším v tabuľke šestnástich tímov, ktoré postúpili do play-off. Vďaka vysokému víťazstvu 70:51 vo Wasserburgu sa ním stal francúzsky Carolo Basket. A keďže Good Angels postúpili z posledného 16. miesta, v januári si v dvojzápase doma-vonku zmerajú sily práve s týmto francúzskym klubom.

 

Vyraďovacia časť EP FIBA sa začne ôsmimi osemfinálovými duelmi 19. januára 2017 na palubovkách nižšie postavených tímov po základnej časti. Odvety prídu na rad 26. januára lepšie tímy z dvojzápasov postúpia do štvrťfinále, ktoré sa bude hrať 9., resp. 16. februára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies