Zimný festival 4 živly sa bude venovať začiatkom

NETKY.SK • 9 Február 2018, 13:47 • 2 min
Zimný festival 4 živly sa bude venovať začiatkom

BRATISLAVA - Siedmy ročník zimného filmového festivalu 4 živly sa ponesie v duchu témy začiatok. Návštevníci a návštevníčky podujatia, ktoré sa bude konať od 23. do 25. februára v Banskej Štiavnici, si budú môcť v kolekcii krátkych filmov pozrieť začiatky viacerých legendárnych francúzskych režisérov ako Jean-Luc Godard, Francois Reichenbach či Cédric Klapisch alebo snímky vracajúce sa k začiatkom historických epoch či ľúbostných vzťahov. Priaznivci kinematografie si budú môcť pozrieť aj filmy spojené so začiatkami odovzdávania filmových cien ako napríklad romantickú drámu Východ slnka (1927), ktorá získala cenu v prvom ročníku udeľovania Oscarov.

slovakia

left justify in out

V slovenskej predpremiére organizátori uvedú nemecko-slovenskú snímku Sloboda od Jana Speckenbacha. Dráma prinesie príbeh matky berlínskej rodiny, ktorá sa rozhodne zmeniť svoj život a odíde žiť do Bratislavy. Hlavnú hrdinku stvárnila Johanna Wokalek a okrem nej si vo filme zahrali aj Ondrej Kovaľ či Andrea Sabová.

Na festivale vyhlásia tiež víťazov súťaže experimentálnych filmov Iné vízie SK. Súťažné snímky bude hodnotiť trojčlenná odborná porota, ktorá už počas prvého dňa vyberie víťazné projekty z ôsmich premietnutých filmov. Súťaž organizujú 4 živly, internetový portál Kinečko a Přehlídka animovaného filmu Olomouc. Návštevníci a návštevníčky festivalu sa budú môcť osobne zúčastniť na odovzdávaní cien.

Organizátori festivalu pripravili aj pestrý sprievodný program. Záujemcovia a záujemkyne budú môcť navštíviť výstavu fotografií v banskoštiavnickej Ukradenej galerii, neformálnu prednášku pri nedeľných raňajkách, koncert, večerné párty či tradičný Veľký filmový kvíz. Podrobnosti o programe a ďalšie informácie si záujemcovia a záujemkyne môžu nájsť na webstránke festivalu www.4zivly.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies