Zimnú sezónu v Belianskych Tatrách štartujú bezplatnou lyžovačkou

NETKY.SK • 23 December 2017, 08:42 • 2 min
Zimnú sezónu v Belianskych Tatrách štartujú bezplatnou lyžovačkou

POPRAD – V lyžiarskom stredisku Strachan Ski Centrum v Ždiari v Belianskych Tatrách dnes štartujú lyžiarsku sezónu bezplatnou lyžovačkou.

slovakia

left justify in out

„Stredisko je otvorené od 09:00, na lyžiarov čaká 70 centimetrov zväčša technického snehu. Na otvorenie sme sa dobre pripravili, máme zasneženú širokú zjazdovku, postarali sme sa aj o organizáciu na parkoviskách,“ uviedol pre agentúru SITA majiteľ strediska Jaroslav Strachan. O 10:00 sa tam začína aj oficiálny otvárací program spojený s uvedením do života novej štvorsedačkovej lanovky, tá nahradila dva z doterajších troch vlekov. V stredisku je pre návštevníkov otvorené aj nové gastro zariadenie, toalety či lyžiarska škola. Pred sezónou sa podarilo zväčšiť kapacitu parkovísk.

Hoci vlani boli v stredisku so sezónou spokojní, vďaka novinkám očakávajú počas tej aktuálnej 20-percentný nárast návštevníkov. Vybudovaním štvorsedačkovej lanovky chceli v stredisku predovšetkým ponúknuť väčší komfort pre lyžiarov a zvýšiť tak štandard strediska. „Nová lanovka má dĺžku 803 metrov a prevýšenie 134 metrov. Nástupná stanica leží v nadmorskej výške 999,5 metra a výstupná vo výške 1 129,5 metra," informoval Strachan. Jej prepravná kapacita je maximálne 2 400 osôb za hodinu, čas jazdy päť minút. Lyžiari majú k dispozícii celkovo 104 štvormiestnych sedačiek.

Stredisko v nadmorskej výške 965 až 1116 metrov sa špecializuje predovšetkým na rodiny s deťmi a začiatočníkov. Práve tí môžu využiť lyžiarsku školu, v požičovni tiež pribudlo nové vybavenie. „V lyžiarskej škole je aj nový pás pre deti s dĺžkou 65 metrov, a pre úplných začiatočníkov rovnako kolotoč, nazývaný karuzel, je vhodný pre deti, ktoré začínajú, aby sa naučili stáť na lyžiach,“ vysvetlil majiteľ strediska. Deťom do piatich rokov ponúkajú v stredisku lyžovačku úplne zadarmo.

Priaznivci bežeckého lyžovania majú k dispozícii aj 12-kilometrovú bežkársku trať po hrebeni Spišskej Magury. „Sme takýmto spôsobom spojení s lyžiarskym strediskom Ski Bachledova a Strednicou,“ doplnil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies