Zimná výbava začína byť pri kúpe vozidla prioritou

NETKY.SK • 14 Január 2016, 14:59 • 2 min
Zimná výbava začína byť pri kúpe vozidla prioritou

BRATISLAVA - Cestovať v pohodlí a bezpečí svojho automobilu počas zimného obdobia vyžaduje čoraz viac záujemcov o nákup vozidla.

slovakia

left justify in out

Podľa štatistík spoločnosti AAA AUTO sa tak na zozname výbavy objavuje vyhrievaný volant, vyhrievané sedadlá, vyhrievané predné sklo alebo dokonca nezávislé prídavné kúrenie.

 

Extra výbava bola až donedávna preferovaná štandardne len pre luxusné vozidlá. Rastúce nároky zákazníkov sa začínajú ukazovať aj na predajných číslach. Podľa generálnej riaditeľky AAA AUTO Karolíny Topolovej vlani predali viac než dvojnásobok vozidiel s vyhrievanými sedadlami a 78-krát viac s vyhrievaným predným sklom v porovnaní s rokom 2011. V prípade nezávislého kúrenia, ktoré úplne mení ranné rituály vodičov v zime tým, že ich zbavuje nutnosti odstraňovať námrazu, eliminuje studené štarty a zvyšuje tepelný komfort šoféra a celej posádky, eviduje spoločnosť nárast o 54 % oproti minulému roku.

Všeobecne sa tak navzdory miernym tuzemským zimám približujú Slováci nárokmi viac Škandinávii než strednej Európe. Vodiči sa okrem nadštandardnej výbavy svojich vozidiel prikláňajú čoraz viac k segmentu SUV a offroad s pohonom 4x4. Podľa štatistík spoločnosti sa v roku 2015 predalo 2,5-krát viac áut s pohonom oboch náprav ako v roku 2011.

 

Údaje predajov spoločnosti potvrdzujú, že záujemcovia sa pri rozhodovaní o kúpe jazdeného auta riadia nielen jeho značkou, typom, počtom najazdených kilometrov, cenou a vekom, ale stále pozornejšie tiež úrovňou jeho výbavy. Slovenskí vodiči siahajú po prvotriednej výbave, ktorá im zaručí bezpečnejšiu a pohodlnejšiu jazdu v akýchkoľvek podmienkach. Dodatočná výbava v automobiloch sa postupom času vyvíja a niektoré prvky sú už úplne bežné. Obľúbeným sa stali vozidlá s automatickým denným svietením, vďaka ktorému už vodič nemusí myslieť na povinnosť svietiť, ktorých predaj za posledný rok zaznamenal nárast o viac ako 400 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona