Zimná sezóna na Liptove je otvorená, nesie sa v znamení svetového pohára

NETKY.SK • 4 December 2015, 15:50 • 2 min
Zimná sezóna na Liptove je otvorená, nesie sa v znamení svetového pohára

JASNÁ - Zimná sezóna na Liptove bude tento rok svetová. Nielen vďaka Svetovému poháru žien v alpskom lyžovaní, ktorý sa vracia do Jasnej po viac ako troch desaťročiach, ale aj vďaka neustále sa zlepšujúcej kvalite služieb v regióne.

slovakia

left justify in out

Skonštatovala to na oficiálnom otvorení zimnej lyžiarskej sezóny pod Chopkom riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Darina Bartková.

Po minuloročnom úspešnom spustení leteckej linky Riga - Poprad sa liptovskí hotelieri môžu tešiť na ešte väčší počet zahraničných návštevníkov. Dopomôcť by tomu mali nové letecké spojenia Popradu s Moskvou, Petrohradom, Tallinnom, Helsinkami a Štokholmom.

 

"Dá sa povedať, že takmer celá Európa sa môže k nám vzdušnými cestami bez problémov dostať. Využívame moderné technológie, máme mnoho noviniek, mobilných aplikácií. Chceme, aby lyžiari dostali kvalitné informácie o našich lyžiarskych strediskách a o atrakciách v regióne," avizuje Bartková. Na domácich aj zahraničných lyžiarov čakajú v Nízkych Tatrách kilometre nových tratí na severnej i južnej strane Chopku, vrátane snehových zábran a nového zasnežovania. "Snoubordisti v Jasnej ocenia pri výstupných staniciach lanoviek vychytávky v podobe lavičiek na sedenie. Novinkou vo všetkých strediskách je mobilná aplikácia GOPASS, ktorá umožní klientom nakupovať jednoducho aj pred turniketom. Zdokonalili sme aj označenia zjazdoviek," opisuje hovorkyňa lyžiarskeho strediska Zuzana Fabianová.

 

Súťaženiachtiví lyžiari si môžu túto zimu na Malinom Brde zmerať svoje výkony. Už v aktuálnej sezóne poskytujú pravidelným návštevníkom štatistické výpisy vybraných druhov skipasov. "Každý návštevník nášho strediska si bude môcť kontrolovať počet prelyžovaných kilometrov počas doby platnosti skipasu. Túto službu môžeme poskytovať vďaka turniketovému systému Skidata a vzájomnému prepojeniu systémov vo všetkých strediskách," informoval marketingový manažér strediska Tomáš Gazdarica.

 

Veľkým lákadlom pre turistov bude marcový Svetový pohár žien v alpskom lyžovaní, ktorý do celého regiónu prinesie športovú atmosféru. "Stredisko je pripravené, organizačný výbor na príprave podujatia aktívne pracuje. Pod mottom 'Ski the future' alebo teda po slovensky, zlyžuj budúcnosť, chceme svetu ukázať inovatívny prístup a moderné technológie," vysvetlila pre TASR členka organizačného výboru Sylvia Artzová. Snahou organizátorov je odlíšiť sa od ostatných štátov a ukázať veľký potenciál Slovenska. "Chceme dokázať, že vieme pripraviť podujatie svetového formátu na veľkej kvalitatívnej úrovni. Napríklad otvárací ceremoniál sa bude konať v Demänovskej jaskyni slobody, ktorá je unikátom tohto regiónu," dodala. Lístky na podujatie si možno zakúpiť aj v týchto dňoch.

 

Pri optimálnom počasí sa tento rok potešia aj milovníci bežeckého lyžovania. Môžu využiť viac ako 70 kilometrov tratí rôznej náročnosti. Pre návštevníkov je k dispozícii aj túto sezónu Ski & Aqua Bus, ktorý spája najväčšie turistické lákadlá celého regiónu. K zime a snehu patrí aj relax v liptovských akvaparkoch, kde si môžu návštevníci užiť tropickú atmosféru, morské vlny i morskú vodu.

 

Zimnú sezónu v Jasnej dnes otvorili známe mená ozdobením a rozsvietením najvyššie položeného vianočného stromčeka na Liptove. Na druhom najvyššom kopci Nízkych Tatier sa stretli držitelia medailí z najvyšších svetových podujatí v rôznych športových disciplínach Michal Martikán, Pavol Hurajt, Patrik Kuril i Dominika Multáňová. Vianočný stromček je celý z drevených lyží. Správu o otvorení zimnej sezóny priniesol do sveta vo svojich pazúroch orol a tradične ju požehnali aj kňazi. Zimná sezóna v lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry sa oficiálne začne 5. decembra tradičnou oslavou, tentoraz v hollywoodskom štýle pod názvom Winter Music Opening.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona