Zimná lyžiarska sezóna sa nezačne v rekordnom čase

NETKY.SK • 10 November 2010, 13:32 • 2 min
Zimná lyžiarska sezóna sa nezačne v rekordnom čase

Zimná lyžiarska sezóna sa nezačne v rekordnom čase

slovakia

left justify in out

Tohtoročná zimná lyžiarska sezóna sa nezačne v rekordnom čase. Najdlhšia zimná sezóna bola v rokoch 2007 a 2008, kedy sa na Štrbskom Plese začalo lyžovať 10. novembra a sezóna končila 9. mája v Lomnickom sedle.
„Dĺžka tejto zimnej lyžiarskej sezóny bola 184 dní, Martin na bielom koni tento rok určite nepríde, takže tento rekord sa počas tejto zimy nepodarí prekonať,“ konštatoval riaditeľ Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý. Lyžiarske strediská na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici ešte zasnežovať nezačali, mínusové teploty stále neprichádzajú.
Podľa Chudého zimná sezóna v Tatrách nepotrvá dlhšie ako do 8., resp. 9. mája 2011. „Tu už končí záujem o lyžovačku, pretože na tatranských cestách sa zjavujú prví cyklisti, rozbieha sa golfová sezóna, je to už obdobie posledného pozdravu zimy lyžiarom,“ priblížil Chudý.
Tradične sa lyžovačka v Tatrách začína na Štrbskom plese na svahu Interski a končí sa v Lomnickom sedle nad Skalnatým Plesom. Tento rok počasie zatiaľ nenasvedčuje tomu, že by sa už malo začať lyžovať. Chudý predpokladá, že lyžiarska sezóna sa začne koncom novembra, dokonca možno až začiatkom decembra. Lyžiarskym strediskám na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici pri tom stačia na spustenie sezóny len mínusové teploty. V oboch strediskách je totiž zasnežovanie, ktoré by malo garantovať sneh počas celej zimy. Minulý rok sa na Štrbskom Plese začalo lyžovať 15. decembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies