Zimná búrka znovu zachvátila juhovýchod USA: Hlásia 13 mŕtvych!

NETKY.SK • 13 Február 2014, 06:31 • 2 min
Zimná búrka znovu zachvátila juhovýchod USA: Hlásia 13 mŕtvych!

ATLANTA - Najmenej 13 ľudí prišlo o život počas zimnej búrky, ktorá v stredu priniesla sneženie a mrznúci dážď na juhovýchod Spojených štátov. V regióne, kde je zima obvykle miernejšia, po druhý raz za dva týždne opätovne ochromila dopravu a spôsobila výpadky elektriny pre vyše 360.000 domácností a podnikov.

slovakia

left justify in out

K obetiam patria traja ľudia, ktorí zahynuli, keď sanitka prevážajúca pacienta dostala šmyk na zľadovatenej ceste v Texase a zachvátil ju oheň. Smrteľné dopravné nehody hlásili tiež v Mississippi a Južnej Karolíne, ďalšie obete v Georgii a Severnej Karolíne, informovala agentúra Reuters.
      

Guvernéri vyhlásili mimoriadny stav v štátoch od Louisiany po New Jersey a v regióne boli zatvorené stovky škôl a úradov. V USA v stredu zrušili vyše 3300 letov a 2800 ich meškalo, vyplýva z údajov webovej stránky FlightAware.com.
      

Ďalších 3700 letov zrušili na dnešok, polovicu z nich vo Washingtone a New Yorku. Búrka sa totiž presúva na severovýchod USA, kde v najbližších dvoch dňoch meteorológovia predpovedajú do 38 centimetrov snehu.
      

Národná meteorologická služba vo varovaní na stredu uviedla, že prichádzajúca búrka bude "katastrofálna... ochromujúca... paralyzujúca... vyberte si svoje prídavné meno", citovala ju agentúra AP.
      

Na rozdiel od situácie spred dvoch týždňov, keď na cestách uviazli početní motoristi, boli tentoraz mnohé diaľnice a hlavné cesty vo veľkých mestách prevažne prázdne.
      

Vláda USA v stredu neskoro večer oznámila, že federálne úrady v oblasti Washingtonu budú dnes zatvorené. V meste zastavili časť verejnej dopravy, predstavitelia Washingtonu však schválili 15-dolárový príplatok za jazdu taxíkom, aby motivovali taxikárov ostať na cestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies