Zimná búrka zastavila boje v Sýrii, v stredu prvý raz za tri roky nehlásili obete

NETKY.SK • 8 Január 2015, 13:10 • 2 min
Zimná búrka zastavila boje v Sýrii, v stredu prvý raz za tri roky nehlásili obete

BEJRÚT - V bojoch v Sýrii neboli v stredu hlásené žiadne obete - po prvý raz za tri roky bol deň bez obetí. Násilnosti zastavila silná zimná búrka, citovala dnes agentúra Reuters Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

slovakia

left justify in out

Utečencov a civilistov sužoval mráz, ale "zima chránila Sýrčanov pred bombardovaním a bojmi," uviedol šéf SOHR Rámí Abdal Rahmán.

 

V priemere 150 ľudí zomieralo v decembri denne v konflikte, ktorý si od svojho vzniku v roku 2011 vyžiadal podľa údajov centra zhruba 207.000 obetí na životoch.

 

V stredu však organizácia, ktorá pri monitorovaní konfliktu využíva zdroje po celej Sýrii, nezaznamenala žiadnu smrť v dôsledku bojov ani na jednej strane, povedal Abdal Rahmán. Iba neďaleko Damasku zomrel jeden islamský bojovník na zranenia, ktoré utrpel skoršie.

 

Prudké zimné búrky, dážď a silný vietor bičovali tento týždeň Blízky východ vyvolávajúc obavy o utečencov, ktorí čelia zime v chatrných úkrytoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona