Zimná búrka na Stredozápade USA zoslabla, ale bez elektriny sú tisíce ľudí

NETKY.SK • 27 December 2016, 18:11 • 2 min
Zimná búrka na Stredozápade USA zoslabla, ale bez elektriny sú tisíce ľudí

CHICAGO - Silná zimná búrka, ktorá na Prvý sviatok vianočný zasiahla americký Stredozápad, dnes zoslabla, ale v štátoch Severná a Južná Dakota a Michigan pripravila o dodávky elektriny tisíce ľudí.

slovakia

left justify in out

Pre silný vietor a zvírený sneh bolo naďalej riskantné vydať sa na cesty v oboch Dakotách, hoci uzavreté časti diaľnic opäť otvorili. V štáte Severná Dakota Národná meteorologická služba varovala, že zvírený sneh naďalej blokuje niektoré cesty.

Vietor dosahujúci v nárazoch rýchlosť až 80 kilometrov za hodinu viedol v pondelok k meškaniu a rušeniu letov na Medzinárodnom letisku St. Paul v Minneapolise, ktoré však dnes fungovalo už naplno.

V Južnej Dakote bolo dnes bez elektriny ešte stále asi 13.700 odberateľov a v Michigane vyše 20.000. Podľa tamojších energetických spoločností môže obnovenie dodávok trvať niekoľko dní.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies