Zima to ešte nevzdáva: Cestári spod Tatier sú opäť na cestách, na viacerých územiach sneží

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 09:13 • 2 min
Zima to ešte nevzdáva: Cestári spod Tatier sú opäť na cestách, na viacerých územiach sneží

POPRAD – Po Veľkej noci sa v okresoch Poprad a Kežmarok výrazne ochladilo a na viacerých miestach aj sneží. Ako TASR informoval riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla, vzhľadom na nepriaznivé počasie nariadil v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča opätovne aktivovať výkon zimnej údržby ciest. Všetky cesty sú zjazdné, v oblasti Vysokých Tatier a na horskom priechode Vernár sa miestami nachádza kašovitý sneh do dvoch centimetrov.

slovakia

left justify in out

V okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča bolo počas 24 hodín nasadených sedem posýpačov. "Prepluhovali sme 440 kilometrov ciest, soľou sme posypali 45 kilometrov a 69 kilometrov inertným materiálom," informoval Barilla. Vo vyšších polohách podtatranského regiónu napadlo zhruba desať centimetrov snehu.

 

"Naďalej pretrváva veľká oblačnosť, na mnohých miestach pretrváva dážď a na miestach s nadmorskou výškou od zhruba 600 metrov sneženie," opísal aktuálne meteorologické podmienky.

 

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pre okresy Poprad, Kežmarok a Levoča, kde sa očakáva sneženie do 30 centimetrov a nízke teploty do -3 stupňov Celzia. "V stredu (19.4.) sa k tomu pridá aj výstraha rizika silného vetra, v dôsledku ktorého sa na cestách môžu tvoriť snehové jazyky a záveje," informoval.

 

"Vyzývam všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu v sťažených podmienkach prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam," uviedol. K maximálnej opatrnosti vyzval aj motoristov, ktorí už stihli "prezuť" svoje vozidlá a majú na nich letné pneumatiky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies