Zima sa vrátila: Sneh komplikuje dopravu, na diaľnici D1 znížili rýchlosť

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 17:20 • 2 min
Zima sa vrátila: Sneh komplikuje dopravu, na diaľnici D1 znížili rýchlosť

BRATISLAVA – Ak ste už vymenili zimné pneumatiky za letné, máte problém. Napriek tomu, že jar je už v plnom prúde, počasie hovorí niečo iné.

slovakia

left justify in out

Kalamita, ktorá zasiahla Česko je už aj na Slovensku. A aj u nás sneh poriadne komplikuje dopravu.

 

 

 

 

Situácia na cestách (zdroj: Stella servis)

Všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty a väčšina ciest I. triedy je zjazdných a prejazdných. Povrch vozoviek je prevažne suchý, vlhký až mokrý. Na cestách v okolí Piešťan, Púchova a Kremnice je povrch vozovky pokrytý miestami čerstvým alebo kašovitým snehom v hrúbke do 1 cm.

 

 

 

Jar 2015 😉 #jar #zima #sneh #totocoje #prosimnie #chcem #leto #snow #white #skola #school #spring #winter #BanskaBystrica #FPVMV

Fotka zveřejněná uživatelem Marek Melicher (@melko18),

 

 

Neupravené cesty hlásite:

- na rýchlostnej ceste R1, medzi Nitrou až Zvolenom,

- na severnej diaľnici D1, v okolí Liptovského Mikuláša a

- za Muráňom, v smere na Červenú Skalu.

 

Horské priechody:
Väčšina sledovaných horských priechodov je zjazdných a prejazdných. Povrch vozoviek majú prevažne suchý, vlhký až mokrý s výnimkou horských priechodov Fačkov, Homôlka, Makov, Donovaly, Kremnické Bane, Havran na ktorých sa nachádza miestami vrstva čerstvého alebo kašovitého snehu do hrúbky 1-2cm.

 

Horské priechody Machnáč a Kremnické Bane sú neprejazdné pre všetku dopravu.

 

Horské priechody Homôlka a Skýcov sú neprejazdné pre nákladnú dopravu.

 

Horský priechod Šútovce a cesta I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo sú uzatvorené pre vozidlá dlhšie ako 10 m.

 

Horský priechod Zbojská je uzatvorený pre vozidlá nad 3,5 t.

 

Kompa Záhorská Ves – Angern premáva a most Moravský Svätý Ján – Hohenau je otvorený.

 

 

 

30#3#2015#marec#sneh#snow

Fotka zveřejněná uživatelem Adrian Domanik (@adriandomanik),

 

 

Sneženie komplikuje dopravu v Trenčianskom kraji, na diaľnici znížili rýchlosť

Husté sneženie spôsobuje dopravné komplikácie na niektorých cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja. Informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

 

Na celom úseku diaľnice D1 Horná Streda – Ilava je maximálna rýchlosť znížená na 100 kilometrov za hodinu. Dôvodom je tvorba súvislej snehovej prikrývky. Podľa operačného strediska je z oboch strán neprejazdný horský priechod Machnáč nad Trenčianskymi Teplicami.

 

Ako informovala Slovenská správa ciest, v Trenčianskom kraji je vrstva čerstvého snehu od jedného do troch centimetrov na cestách medzi Belušou a Sverepcom, medzi Lysou pod Makytou a hranicou s Českou republikou v Púchovskom okrese. Rovnako vrstva snehu je na ceste medzi obcou Dulov v Ilavskom okrese a Púchovom. Zasnežené sú prakticky všetky cesty III. triedy v Púchovskom okrese.

 

 

 

 

Husté sneženie komplikuje dopravu na hornej Nitre

Husté sneženie od dopoludňajších hodín komplikuje dopravu na hornej Nitre, najmä v okrese Prievidza. Ako informoval TASR dispečer zo správy ciest Lukáš Vlčko, väčšina úsekov je však prejazdná, na cestách je vrstva kašovitého snehu.

 

"Cesta I/50 je prejazdná, menšie problémy sú medzi Handlovou a Žiarom nad Hronom, kde sa šmýkajú kamióny s letnými pneumatikami. Prejazdné sú aj cesty I/64 medzi Oslanmi a Novákmi a I/64 medzi Prievidzou a Nitrianskym Pravnom," uviedol Vlčko a doplnil, že na ceste I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo pracujú cestári so strojmi, no sneh tam stále padá.

 

Prejazdný je horský priechod Vyšehradné, naopak, neprejazdné sú horské priechody Homôlka, pre nákladnú dopravu Skýcov v okrese Partizánske. Aktuálne je pre dopravnú nehodu neprejazdná aj cesta medzi Bojnicami a Šútovcami v Prievidzskom okrese. Rovnako aj cesta medzi Skýcovom a Bošanmi, kde sú tri skrížené kamióny.

Ako potvrdila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, na viacerých úsekoch v kraji riadia dopravu aj policajné hliadky.

 

Zasnežená vozovka a skrížené kamióny odstavili pre dopravu Donovaly a K. Bane

Pre husté sneženie polícia aktuálne uzatvorila horské priechody (HP) Donovaly a Kremnické Bane. HP Čertovica je uzavretý pre vozidla nad desať metrov dĺžky. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

 

Pre vozidlá nad desať metrov je uzatvorená aj cesta medzi Handlovou a Žiarom nad Hronom. Na horských priechodoch a spomínanej ceste sú tiež skrížené kamióny, ktoré bránia v premávke.

 

Polícia upozorňuje vodičov na husté sneženie v Žilinskom kraji

Polícia upozorňuje vodičov na husté sneženie v Žilinskom kraji a žiada ich zvýšiť pozornosť, prispôsobiť jazdu poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

 

V Žilinskom kraji sú podľa nej momentálne obmedzenia na ceste 1/72 - horskom priechode Čertovica, ktorý je uzavretý pre nákladnú dopravu. „Horský priechod Brestová (cesta 1/59) je uzavretý pre skrížené kamióny, horský priechod Šturec (cesta 1/14) je uzavretý pre vozidlá nad 10 metrov. Na diaľnici D1 Žilina  - Bytča je pre nehodu osobného auta blokovaný ľavý jazdný pruh. Pri prejazde uvedeným úsekom by mali vodiči zvýšiť pozornosť,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.

 

Všetky cesty v Prievidzskom okrese sú zjazdné

Všetky cesty v Prievidzskom okrese sú zjazdné. Ich povrch je väčšinou mokrý, miestami sa na nich nachádza kašovitá vrstva snehu. TASR o tom informoval Lukáš Vlčko, dispečer zo Správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja, Vnútornej organizačnej jednotky Prievidza.
      

"Rovnako prejazdné sú všetky sledované horské priechody, Nová Lehota pri Handlovej, Vyšehradné pri Nitrianskom Pravne a Kľak," uviedol Vlčko. Obmedzenia nie sú ani na horskom priechode Homôlka smerom na Ilavu.
      

Husté sneženie dnes od predpoludnia komplikovalo dopravu na cestách najmä v Prievidzskom okrese. Na viacerých úsekoch boli dopravné obmedzenia, dopravu na niektorých miestach riadili podľa potreby aj policajné hliadky. 

 

Meteorologické výstrahy na dnes:

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies