Zima sa vrátila: Po prudkom ochladení nás čaká aj sneženie

NETKY.SK • 13 December 2016, 13:47 • 2 min
Zima sa vrátila: Po prudkom ochladení nás čaká aj sneženie

BRATISLAVA – Včera sa na územie Slovenska presunul arktický vzduch a teploty klesli výrazne pod bod mrazu. Zajtra by sa k prudkému ochladeniu malo pridať aj sneženie.

slovakia

left justify in out

„Dnešné ochladenie bolo naozaj razantné. V priebehu dňa sa miestami ochladilo už o viac ako 10 °C a ochladzovanie bude pokračovať aj v noci. Najchladnejšie je na horách, na Chopku -17, na Lomnickom štíte -20 °C, v Tatranskej Javorine -12 °C.,“ informuje na svojej facebookovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

 

 

 

Zajtra by malo aj snežiť

V stredu v noci bude Prevažne polojasno, neskôr od severozápadu pribúdanie oblačnosti. Najnižšia nočná teplota -4 až -9, v horských dolinách a kotlinách  -9 až -14 st. Slabý vietor.

 

Cez deň bude oblačno až zamračené, na východe spočiatku aj menej oblačnosti. Od severozápadu na viacerých miestach sneženie alebo snehové prehánky. Na juhozápade postupne dážď so snehom alebo dážď a tu ojedinele tvorba poľadovice. Najvyššia denná teplota -4 až 1, na juhozápade do +3 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -3 st. Slabý, na východe miestami južný vietor do 5 m/s (20 km/h).

 

Štvrtok:

Prevažne veľká oblačnosť, na západnom Slovensku a v Banskobystrickom kraji prevažne malá oblačnosť. Na severe a východe početné snehové prehánky alebo sneženie, inde zrážky len ojedinele. Najnižšia nočná teplota -2 až -7 st. Najvyššia denná teplota 2 až 6, na severe miestami okolo 0 st. Slabý, postupne prevažne severný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

 

Piatok:

Jasno až polojasno, v noci ešte na severe a východe zväčšená oblačnosť a tu ojedinele slabé sneženie. Zrána ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Najnižšia nočná teplota -4 až -9, v dolinách a kotlinách, najmä v severnej polovici územia, miestami okolo -11 st. Najvyššia denná teplota -1 až 4, na severe miestami -3 st. Slabý, na východe severný vietor do 6 m/s (20 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies