Zima nekončí: Slovensko aj dnes potrápia nízke teploty

NETKY.SK • 9 Január 2017, 08:33 • 2 min
Zima nekončí: Slovensko aj dnes potrápia nízke teploty

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje, že aj dnes zasiahnu takmer celé územie Slovenska nízke teploty.

slovakia

left justify in out

Na strednom a severe východného Slovenska treba najmä ráno a večer počítať s teplotami od -20 do -27 stupňov Celzia. Na časti západného a juhu stredného a východného Slovenska sa zas môžu vyskytnúť teploty od -15 do -20 stupňov Celzia.

 

img

 

Okrem nízkych teplôt by si počas dnešného dňa mali dať vodiči pozor na snehové jazyky a záveje. Tie sa podľa meteorológov môžu vyskytnúť na východnom Slovensku, v severných okresoch stredného Slovenska a na časti západného Slovenska.

 

img

 

So silným vetrom treba počítať najmä na hrebeňoch hôr severného Slovenska a na východnom Slovensku. Rýchlosť vetra sa bude pohybovať v rozmedzí od 18 m/s do 30 m/s.

 

img

 

Predpoveď počasia na pondelok:

Jasno až polooblačno, na východe prevažne oblačno. Na východe miestami, inde len ojedinele snehové prehánky alebo sneženie. Miestami tvorba snehových jazykov a závejov. CHLADNO. Najvyššia denná teplota -7 až -2, v severnej polovici miestami okolo -9 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -9 st. Prevažne severný vietor 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h), na východe a juhozápade miestami okolo 12 m/s(45 km/h), v nárazoch miestami  okolo 17 m/s (60 km/h). Na strednom Slovensku väčšinou len slabý vietor.  Na horách spočiatku búrlivý vietor až víchrica. Vietor bude postupne slabnúť.

 

Utorok:

Prevažne polojasno, v noci pri zväčšenej oblačnosti ojedinele slabé sneženie. Veľmi chladno. Najnižšia nočná teplota -11 až -19, v dolinách a kotlinách miestami -19 až -27 st. Najvyššia denná teplota -7 až -3, na severe miestami okolo -9 st. Slabý premenlivý, cez deň na juhozápade juhovýchodný vietor do 6 m/s (20 km/h).

 

img

 

Streda:

Jasno až polooblačno, na západe podvečer pribúdanie oblačnosti. Najnižšia nočná teplota -12 až -19, v dolinách a kotlinách miestami -20 až -27 st. Najvyššia denná teplota -6 až -1, v dolinách a kotlinách miestami okolo -8 st. Slabý, postupne prevažne južný vietor 3 až 9 m/s, v nárazoch miestami okolo 15 m/s (10 až 30, 55 km/h). Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor, neskôr až víchrica.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona