Zima je v plnom prúde: Tento týždeň bude opäť snežiť, poriadne prituhne

NETKY.SK • 5 December 2016, 09:45 • 2 min
Zima je v plnom prúde: Tento týždeň bude opäť snežiť, poriadne prituhne

BRATISLAVA – Minulý týždeň bolo počasie naozaj divoké. Pršalo, snežilo a fúkal silný vietor. Tento týždeň by malo opäť snežiť a meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) varujú pred nízkymi teplotami.

slovakia

left justify in out

Pondelok:

Prevažne polojasno. Ráno a dopoludnia ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota 0 až 4, na Kysuciach, Orave, Liptove, Horehroní, a Spiši -5 až 0 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -2 st. Slabý, na juhozápade juhovýchodný vietor do 5 m/s (20 km/h).

 

SHMÚ varuje v pondelok pre nízkymi teplotami, ktoré sa vyskytnú večer na severe Slovenska. Meteorológovia vydali výstrahu 1.stupňa.

 

img

 

Utorok:

Jasno až polojasno, cez deň na severe a východe pribúdanie oblačnosti a tu miestami slabé sneženie. Ráno a dopoludnia ojedinele hmlisto.  Nočná teplota -5 až -10, v dolinách a kotlinách pri snehovej pokrývke -11 až -16 st. Denná teplota 0 až 5, na severe miestami okolo -2 st. Slabý, cez deň postupne severozápadný vietor do 20 km/h.

 

SHMÚ varuje pred nízkymi teplotami, ktoré ráno zasiahnu sever Slovenska. Vydali výstrahu 1. stupňa.

 

img

 

Streda:

V noci polooblačno až oblačno. V severnej polovici územia na viacerých miestach snehové prehánky alebo sneženie. Inde zrážky len ojedinele. Cez deň jasno až polooblačno, len na severe a východe prechodne oblačno a tu ojedinele snehové prehánky. Najnižšia nočná teplota -1 až -5, na Orave, Liptove a Spiši  okolo -7 st. Najvyššia denná teplota 0 až 5, na Kysuciach, Orave, Liptove, Spiši a na krajnom severovýchode okolo -2 st  V noci prevažne severný vietor do 5 m/s (20 km/h), cez deň slabý premenlivý vietor.

 

Štvrtok:

Jasno až polooblačno. V noci a ráno v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Najnižšia nočná teplota -4 až -9, v dolinách a kotlinách pri snehovej pokrývke väčšinou -10 až -15 st. Najvyššia denná teplota 2 až 6, na severe a tiež aj pri celodennej oblačnosti alebo hmle okolo 0 st.

 

Piatok:

Jasno až polojasno. V nižších a stredných polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť a ojedinele mrholenie. Najnižšia nočná teplota -1 až -6, v dolinách a kotlinách miestami okolo -9 st. Najvyššia denná teplota -1 až 5, ojedinele, najmä na juhozápade a v stredných polohách, okolo 8 st.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies