Zima ešte nekončí: V budúcom týždni sa na Slovensku opäť ochladí

NETKY.SK • 3 Február 2017, 21:15 • 2 min
Zima ešte nekončí: V budúcom týždni sa na Slovensku opäť ochladí

Bratislava 3. februára (TASR) - V týchto dňoch sa na územie Slovenska dostal teplejší a vlhký vzduch, čoho následkom ustúpili mrazy. Budúci týždeň sa situácia opäť zmení. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

Už v sobotu (4.2.) sa začne z pomedzia severnej Sibíri a Severného ľadového oceánu presúvať do Európy tlaková výš a po jej prednej strane aj veľmi studený vzduch, uviedli meteorológovia na sociálnej sieti. Studený vzduch sa pritom dostane aj nad naše územie.

 

Razancia ochladenia však stále nie je úplne jasná. Nie je totiž isté, či sa najchladnejší vzduch vyleje smerom k Dánsku, smerom k Slovensku alebo do juhovýchodnej Európy, vysvetľuje SHMÚ. Problém s určením predpovede počasia preto má nielen SHMÚ, ale aj meteorologické služby v iných krajinách Európy. Situáciu bude v ďalších dňoch spresňovať.

 

Prvý mesiac roka 2017 bol mimoriadne chladný. Slovensko sa dožilo prvého teplotne podnormálneho januára po 30 rokoch. SHMÚ zaznamenal počas januára najvyšší počet arktických dní na území Slovenska v tomto storočí.

 

Predpoveď počasia na sobotu:

Oblačno až zamračené, lokálne aj hmlisto, len ojedinele zmenšená oblačnosť. Miestami mrholenie alebo slabý dážď. Spočiatku ojedinele aj poľadovica. Nočná teplota 3 až -4 st. Denná teplota 2 až 9 st. Bezvetrie alebo slabý vietor.

 

Nedeľa:

Oblačno až zamračené, lokálne hmlisto. Na mnohých miestach dážď alebo mrholenie, pri ktorom sa môže tvoriť poľadovica. Od cca 800 m sneženie. V priebehu dňa od západu ubúdanie zrážok a v západnej polovici miestami aj zmenšovanie oblačnosti. Najnižšia nočná teplota 3 až -2 st. Najvyššia denná teplota 1 až 6, na juhozápade miestami okolo 8 st. Prevažne slabý vietor, cez deň na juhozápade prevažne západný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

 

Pondelok:

Oblačno až zamračené, ojedinele prechodne aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele dážď alebo prehánky, od cca 700 m, v priebehu dňa na severe aj v nižších polohách sneženie. Najnižšia nočná teplota +1 až -4 st., pri zmenšenej oblačnosti okolo -6 st. Najvyššia denná teplota 1 až 6 st. V noci slabý vietor. Cez deň postupne prevažne severný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies