Zima a sneh ukončili pátranie po zvyšných obetiach sopky Ontake

NETKY.SK • 17 Október 2014, 07:24 • 2 min
Zima a sneh ukončili pátranie po zvyšných obetiach sopky Ontake

TOKIO - Čerstvý sneh a klesajúce teploty na 3067 metrov vysokej japonskej sopke Ontake prinútili úrady definitívne ukončiť pátranie po zvyšných siedmich nezvestných od výbuchu sopky pred vyše dvoma týždňami. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Médiá dnes citovali guvernéra provincie Nagano Šuičiho Abeho, ktorý sa vyjadril, že podmienky sú priveľmi nebezpečné pre stovky záchranárov v teréne. Pátranie na sopke, vzdialenej od Tokia asi 200 kilometrov západným smerom, nebude obnovené skôr ako na jar, povedal Abe.
      

Sedem turistov je stále nezvestných od erupcie sopky dňa 27. septembra. Potvrdených obetí je zatiaľ 56, pripomenuli noviny Japan Times. Po tom, čo oblasťou prešiel silný tajfún, začala v stredu pátracia skupina, tvorená dovedna 1800 členmi, opäť po troch dňoch svoju prácu. Krátko nato ju však musela opätovne prerušiť, keďže začalo znova pršať a snežiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies