Žilinský kraj zavádza elektronické objednávanie sa u lekára

NETKY.SK • 8 Február 2016, 14:44 • 2 min
Žilinský kraj zavádza elektronické objednávanie sa u lekára

ŽILINA - Žilinský samosprávny kraj zavádza vo svojich nemocniciach a poliklinikách možnosť objednať sa u lekára cez internet.

slovakia

left justify in out

Portál www.objednatvysetrenie.sk zatiaľ testuje 17 ambulancií na Kysuciach, Hornom Považí, Orave, Turci a Liptove. "Lekár môže cez portál lepšie manažovať objednávanie svojich pacientov a pacienti nemusia zbytočne čakať v čakárni. Tým zároveň zamedzíme vyberaniu nezákonných poplatkov,“ povedal predseda kraja Juraj Blanár.


Systém je podľa Blanára ľahko ovládateľný a šitý na mieru pre lekára i pacienta s nulovými nákladmi. "Na základe požiadaviek, podnetov a skúseností lekárov sme portál prispôsobili podľa nárokov rôznych odborností a systému práce konkrétnych ambulancií,“ dodal žilinský župan. Pacient sa môže u lekára objednávať aj cez tablet či mobil. Na webovej stránke www.objednatvysetrenie.sk si vyhľadá konkrétnu ambulanciu alebo svojho lekára s aktivovaným systémom objednávania, vyberie si termín a prostredníctvom sms kódu, ktorý mu v priebehu niekoľkých sekúnd príde na mobil, potvrdí objednávku.


Kraj chce objednávací systém postupne doplniť o možnosť, aby všeobecný lekár mohol pacienta objednať aj priamo k špecialistovi. "Keďže systém je náš, budeme ho naďalej rozvíjať na základe požiadaviek lekárov a pacientov. Chceme umožniť, aby mohol všeobecný lekár objednať pacienta zo svojho počítača priamo k špecialistovi, vďaka čomu nielen uľahčíme proces objednávania a poskytneme špecialistovi relevantné informácie o pacientovi, no zároveň bude v čakárni menej ľudí,“ povedala riaditeľka krajského odboru zdravotníctva Anna Majbíková. Žilinská župa komunikuje elektronicky s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti aj v súvislosti so získavaním informácií o ordinačných hodinách a kontaktných údajoch a aj túto databázu informácií nájdu pacienti na portáli www.objednatvysetrenie.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies