Žilinský CÚ vybral za polrok do štátneho rozpočtu vyše 291 miliónov eur

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 15:17 • 2 min
Žilinský CÚ vybral za polrok do štátneho rozpočtu vyše 291 miliónov eur

ŽILINA - Žilinský colný úrad (CÚ) vybral za prvý polrok 2016 do štátneho rozpočtu vyše 291 miliónov eur. TASR o tom informovala hovorkyňa CÚ Žilina Božena Chríbiková. Ide podľa nej o financie z výberu cla, DPH a spotrebných daní.

slovakia

left justify in out

"Ďalších 5,25 milióna eur smeruje do rozpočtu Európskej únie (EÚ), kde Slovensko podľa európskych pravidiel odvádza tri štvrtiny vybraného cla. Hlavný podiel (82,43 %) na dosiahnutom výsledku mal výber DPH pri dovoze tovaru z tretích krajín. Nasledovali spotrebné dane (15,86 %)," uviedla Chríbiková.

 

Doplnila, že v Žilinskom kraji sa darilo automobilovému priemyslu, čo sa kladne odrazilo na príjmoch z cla a DPH. "Najvýznamnejší platcovia pochádzajú práve z tejto oblasti a popredné priečky obsadili aj v rámci Slovenskej republiky. Do rebríčka medzi TOP 10 platcov sa zaradili aj spoločnosti s obchodnými aktivitami v liehovarníckom, elektrotechnickom, strojárskom a obuvníckom priemysle," dodala hovorkyňa CÚ Žilina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies