Žilinskí policajti chytili dve opité šoférky, hrozí im až rok väzenia

NETKY.SK • 7 September 2015, 13:33 • 2 min
Žilinskí policajti chytili dve opité šoférky, hrozí im až rok väzenia

BRATISLAVA - Žilinskí policajti chytili cez víkend dve opité vodičky. Pri obci Liptovský Trnovec zastavili 26-ročnú vodičku vozidla Peugeot 206, ktorá nafúkala 0,72 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,5 promile.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová, alkohol v krvi mala aj 45-ročná šoférka Fiata Punto v Martine. Tej namerali 0,52 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,08 promile. Obidve vodičky čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a v prípade preukázania viny im hrozí jeden rok väzenia. Stíhané sú na slobode.


V minulom týždni polícia zaevidovala na cestách Žilinského kraja o polovicu menej podgurážených vodičov oproti predchádzajúcemu týždňu. Alkohol zistila u 33 vodičov, z toho osem z nich nafúkalo nad jedno promile. Štyria vodiči ovplyvnení alkoholom spôsobili dopravné nehody. Polícia zistila alkohol aj u 18 cyklistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies