Žilinské združenie odmení tip na skorumpovaného štátneho zamestnanca

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 17:24 • 2 min
Žilinské združenie odmení tip na skorumpovaného štátneho zamestnanca

ŽILINA - Žilinské Občianske združenie Proti korupcii odmení najlepší tip na skorumpovaného štátneho zamestnanca.

slovakia

left justify in out

Súťaž o najlepší TIP na zneužívanie verejných zdrojov je financovaná z eurofondov a má motivovať ľudí, ktorí majú dôkazy o korupcii, aby sa ozvali. Podľa podpredsedu združenia Ľubomíra Bechného veľa zamestnancov verejného sektora sa denne stretáva s tým, že na obecných a mestských úradoch, ministerstvách, vyšších územných celkoch, v školách či nemocniciach sa šafári s verejnými peniazmi. „Mnohí majú v rukách dôkazy, sú naštvaní na to, čo vidia, ale nevedia, čo s tým, lebo nemajú dostatok odvahy a boja sa neistoty. Ak je občan v podobnej situácii, povzbudzujeme ho, aby posunul informácie Občianskemu združeniu Proti korupcii. Garantujeme anonymitu, overenie faktov a zverejnenie témy,“ uviedol Bechný.

 

Súťaž o najlepší tip na šafárenie s verejnými zdrojmi sa týka len doposiaľ nepublikovaných informácií. „Zohľadníme len preukázateľné podnety, informácie, ktoré budú podložené faktami. Víťaza odmeníme elektronikou podľa vlastného výberu v hodnote 300 eur,“ dodal podpredseda združenia. Občianske združenie Proti korupcii sa podľa Bechného snaží odkrývať a analyzovať témy, ktorých fakty smerujú k zneužívaniu verejných zdrojov, ku korupcii a klientelizmu. „Vo väčšine prípadov nás kontaktujú občania a žiadajú nás o preverenie situácie. Našou snahou je v čo najväčšej miere vtiahnuť občana do kontroly verejnej moci, aby sa zaujímal o svoje okolie a o to, či sa s verejnými zdrojmi narába korektne,“ povedal podpredseda občianskeho združenia, ktoré vzniklo v roku 2012 a jeho prvé protikorupčné aktivity prišla do Žiliny podporiť aj bývalá premiérka Iveta Radičová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies