Žilinské nóvum: Klub zverejnil hráčske zmluvy i platy

NETKY.SK • 22 November 2013, 14:27 • 2 min
Žilinské nóvum: Klub zverejnil hráčske zmluvy i platy

ŽILINA - Mestský hokejový klub Žilina urobil na Slovensku nečakaný krok a na svojom webe v sekcii "Prístup k informáciám" zverejnil hráčske zmluvy i s platmi. Hokejisti aktuálneho žilinského kádra zarábajú mesačne hrubé základné sumy medzi 300 až 2000 eurami. Najvyšší základný plat má Jaroslav Kalla, ktorého mesačný príjem je pred zdanením 2000 eur.

slovakia

left justify in out

Český legionár sa stal najlepšie plateným Žilinčanom po odchode brankára Mareka Laca, ktorý už nefiguruje v kádri MsHK DOXXbet. Lacov príjem bol 2700 eur. Hokejisti Žiliny majú navyše prémiový poriadok za body i umiestnenie. Pod Dubňom sa už rozlúčili aj s Filipom Novákom a Ivanom Dorničom, ktorí mali tiež platy na úrovni 2000 eur. Všetky súčasné zmluvy hráčov MsHK podpísali v roku 2013.

Zverejnenie hráčskych zmlúv aj s platmi je v slovenskom hokeji i profesionálnom športe pod Tatrami novinkou. Funkcionári klubov i samotní športovci majú väčšinou problém zverejňovať detaily kontraktov. "Sme stopercentná mestská organizácia a platia pre nás zákony tohto štátu, na základe ktorých musia byť zverejnené všetky zmluvy. Vieme, že na Slovensku je to nóvum, ale musíme dodržiavať ako mestská organizácia zákony. Nemám vedomosť o tom, že by hráči mali voči zverejneniu výhrady," povedal pre agentúru SITA generálny manažér MsHK Žilina Imre Valášek. Klub na svojom webe zverejnil aj účtovné závierky, faktúry, objednávky i ďalšie informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies