Žilinské brehy Váhu sú opäť plné odpadkov, v piatok je brigáda

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 13:10 • 2 min
Žilinské brehy Váhu sú opäť plné odpadkov, v piatok je brigáda

ŽILINA – Žilinské brehy Váhu sú po zime opäť plné odpadkov.

slovakia

left justify in out

V piatok sa vodohospodári a stredoškoláci chystajú vyčistiť úsek od Budatína po priehradný múr, žilinská župa vyzýva k brigáde aj ostatných Žilinčanov. „Zraz účastníkov je o 13:00 v River clube, kde im odovzdáme pracovné pomôcky a spoločne sa pustíme do práce. Pre všetkých bude pripravený guláš,“ informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Lenka Záteková. Študenti zo žilinských stredných škôl, ktoré spravuje kraj, budú už od rána zbierať odpadky smerom z Budatína, odvoz vriec s odpadom zabezpečí Vodohospodárska výstavba Žilina. Jarnú brigádu organizuje kraj v spolupráci s vodohospodármi už tretiu jar, vlani vyzbierali viac ako 150 vriec odpadu.

 

Práve v úseku od Vodného diela do Budatína budujú Žilinský samosprávny kraj a spoločnosť Kia Motors Slovakia cyklotrasu Hrad Budatín - Hrad Strečno, ktorá má spojiť hradné dominanty Horného Považia. „Napriek tomu, že sú po trase osadené odpadkové koše a je zabezpečený pravidelný odvoz odpadkov, v tejto oblasti neustále bojujeme so znečistením. Pre cyklistu je najväčším zážitkom jazda krásnou a nedotknutou prírodou, a preto je naším cieľom okrem budovania a obnovy cyklotrás aj ich údržba, v čom musia s nami vo veľkej miere spolupracovať samotní turisti,“ povedala riaditeľka odboru kultúry a cestovného ruchu Žilinského samosprávneho kraja Zuzana Kmeťová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies