Žilinská univerzita bude spolupracovať s univerzitou v Berkeley

NETKY.SK • 23 September 2017, 18:06 • 2 min
Žilinská univerzita bude spolupracovať s univerzitou v Berkeley

BRATISLAVA - Najlepší doktorandi zo Žilinskej univerzity budú môcť absolvovať študijné pobyty na Kalifornskej univerzite v Berkeley, ktorá sa pýši najväčším počtom laureátov Nobelovej ceny.

slovakia

left justify in out

Umožní im to Dohoda o strategickom partnerstve, ktorú vo štvrtok podpísali podpredseda vlády Peter Pellegrini, prorektor Žilinskej univerzity Jozef Ristvej a dekan Fakulty inžinierstva Kalifornskej univerzity v Berlekey Shankar Sastry. Informoval komunikačný odbor Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

Pobyt slovenských doktorandov v Kalifornii bude zameraný na oblasť inteligentnej dopravy s cieľom vybudovať na Slovensku zázemie pre inovačný automobilový hub. Peter Pellegrini uzavretie dohody považuje za veľký úspech Žilinskej univerzity i samotného Slovenska a dodáva, že v Berkeley sa naši študenti budú stretávať s tými najlepšími profesormi a najmodernejšími technológiami. „Sľubujem si od toho, že našim študentom sa dostane možnosti získať iný pohľad na svet a priniesť na Slovensko novú dynamiku do výskumu a vývoja. Musíme však urobiť všetko preto, aby sa nám tí študenti aj vrátili domov,“ povedal podpredseda vlády.

Financovanie študentov bude na pleciach Pellegriniho úradu. „Pevne verím, že spolu s ministrom financií nájdeme každý rok dostatok peňazí na to, aby sme mohli vyslať niekoľkých študentov. Investícia do takýto projektov totiž prináša konkrétne výsledky a budú to veľmi dobre investované peniaze zo strany Slovenskej republiky,“ zdôraznil Peter Pellegrini a pred podpisom memoranda vyjadril presvedčenie, že Slovensko môže patriť medzi svetových hráčov v oblasti inovácií.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies