Žilinská univerzita a Siemens vytvoria pracovné možnosti pre absolventov

NETKY.SK • 8 Február 2017, 16:45 • 2 min
Žilinská univerzita a Siemens vytvoria pracovné možnosti pre absolventov

ŽILINA – Vedenie spoločnosti Siemens AG má v najbližších mesiacoch rozhodnúť o vytvorení nových pracovných miest zameraných na vývoj inovatívnych softvérových riešení pre železničnú dopravu.

slovakia

left justify in out

Podľa Kataríny Géčovej z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing Žilinskej univerzity (ŽU) v Žiline je veľká šanca, že nové pracovné miesta vzniknú v Žiline, kde už funguje medzinárodné kompetenčné centrum Siemens pre automatizáciu železničnej dopravy s viac ako 230 zamestnancami.

 

"Na začiatku je očakávaný vznik približne 50 nových pracovných miest, výhľadovo by ich vývojové centrum mohlo ponúknuť až 200. Predpokladá sa najmä uplatnenie absolventov študijných programov ŽU zameraných na aplikovanú informatiku a inteligentné informačné systémy," uviedla Géčová.

 

Doplnila, že na konci januára navštívil ŽU technický riaditeľ oddelenia pre výskum a vývoj divízie Mobility Management spoločnosti Siemens Frank Gerken, ktorého na návšteve univerzity sprevádzal Ondrej Chrappa zo žilinského kompetenčného centra spoločnosti Siemens.

 

"Zástupcovia fakúlt diskutovali so zástupcami spoločnosti Siemens o aktuálnych výsledkoch vo vzdelávacej oblasti v elektrotechnických a informatických študijných programoch akreditovaných na ŽU. Prehĺbenie spolupráce spoločnosti Siemens a ŽU môže mať pre záujemcov o štúdium na Fakulte riadenia a informatiky a Elektrotechnickej fakulte ŽU a tiež ich absolventov zásadný význam," dodala Géčová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona