Žilinská nemocnica dostala zo Švajčiarska 70 používaných postelí

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 14:42 • 2 min
Žilinská nemocnica dostala zo Švajčiarska 70 používaných postelí

ŽILINA – Žilinská fakultná nemocnica dostala od švajčiarskeho Rádu Maltézskych rytierov 70 už používaných elektrických polohovateľných postelí a 77 stolíkov.

slovakia

left justify in out

„Ide o nemocničné zariadenia vo veľmi dobrom stave, ktoré aj napriek predchádzajúcemu používaniu vo Švajčiarsku spravidla prevyšujú domáci štandard. Som rád, že sa to podarilo. Postele a stolíky sme rozdelili na oddelenie vnútorného lekárstva, gynekologicko-pôrodnícke oddelenie a liečebňu dlhodobo chorých,“ povedal riaditeľ nemocnice Ivan Mačuga. V polovici apríla má nemocnica dostať ďalších 30 polohovateľných postelí s matracmi.


Nemocničné zariadenia sa žilinskej nemocnici podarilo získať vďaka nadštandardným vzťahom slovenského veľvyslanectva vo švajčiarskom Berne a Rádom Maltézskych rytierov. „Verím, že darované nemocničné zariadenie bude v žilinskej fakultnej nemocnici slúžiť svojmu účelu a pacientom spríjemní liečebný proces a pobyt v nemocnici,“ povedal predseda švajčiarskeho Rádu Maltézskych rytierov Guido Stockli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies