Žilinku na šéfa NKÚ podporilo 60 poslancov, aj Lipšic

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 14:53 • 2 min
Žilinku na šéfa NKÚ podporilo 60 poslancov, aj Lipšic

BRATISLAVA – Prokurátor Maroš Žilinka je kandidátom šesťdesiatich opozičných poslancov na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ).

slovakia

left justify in out

Podpisy pod jeho kandidatúru odovzdali dnes do podateľne. So Žilinkom ako kandidátom prišlo KDH. Podporili ho Most-Híd, OĽaNO a aj viacerí nezaradení poslanci. Sú medzi nimi poslanci SaS, strany Skok, dvaja poslanci Siete, jeden poslanec SDKÚ-DS a napokon aj predseda hnutia Nova Daniel Lipšic.

 

Premiér Fico prisľúbil opozícii post predsedu NKÚ po parlamentných voľbách v roku 2012. Podľa povolebnej dohody kandidáta navrhovala SaS, ktorá neuspela s Kamilom Krnáčom ani s Vladimírom Klimešom. Smer-SD a Fico v minulosti argumentovali, že opozícia musí hlasovať za svojho kandidáta do posledného človeka, čo sa ani raz nestalo. Neskôr prišlo KDH s kandidátom Marošom Žilinkom. Z volieb ho však stiahlo. Funkčné obdobie Jána Jasovského sa skončilo vo februári 2012. Keďže parlament stále nezvolil jeho nástupcu, zostáva na čele úradu.

 

Voľby predsedu NKÚ vypísal nový predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD). Nominácie možno predkladať do 8. mája do 16:00. Vládna strana Smer-SD už oznámila, že na tento post nikoho nenavrhne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies