Žilinka s ostrou reakciou na návrh poslancov OĽaNO

NETKY.SK • 22 August 2022, 20:23 • 2 min
Žilinka s ostrou reakciou na návrh poslancov OĽaNO

BRATISLAVA - Generálny prokurátor reaguje na poslancov za OĽaNO Milana Vetráka a Lukáša Kyselicu.

slovakia

left justify in out

Ako sme vás informovali, poslanci parlamentu z hnutia Igora Matoviča, Obyčajní ľudia a Nezávislé osobnosti(OĽaNO) Milan Vetrák a Lukáš Kyselica predkladajú novelu, ktorá má byť základnou zmenou a má obmedziť využitie paragrafu 363 na najzávažnejšie prípady a pochybenia. Novelou tak chcú zároveň oklieštiť právomoci Generálneho prokurátora Maroša Žilinku. 

 

Viac sa dozviete tu: Poslanci OĽaNO chcú oklieštiť právomoci Žilinku a obnoviť tak právny štát

 

img

 

Reakcia Maroša Žilinku na seba nenechala dlho čakať. Na sociálnej sieti uviedol, že zmena § 363 Trestného poriadku sa na Slovensku stala výlučne politickou témou, miesto toho, aby bola témou odbornou. 

 

„Skutočne je zmena § 363 trestného poriadku, ktorý je dlhé roky rešpektovaným právnym prostriedkom nápravy porušenia zákonnosti, v súčasnosti tým kardinálnym problémom spoločnosti? "pýta sa Generálny prokurátor a dodáva: „Skutočne dnes nie je potrebné riešiť existenčné problémy občanov Slovenska?" 

 

img

 

Premiér Heger naposledy v júni vyhlásil, že využívanie paragrafu 363 znepokojuje spoločnosť. „Občania cítia, že reálne hrozí zneužívanie tohto paragrafu na úkor spravodlivosti. Je to aj názor mnohých odborníkov vrátane troch strán koalície. Predseda vlády vtedy uviedol aj, že problémom je v tejto veci Boris Kollár. „Sme rodina aktuálny stav vyhovuje, preto sa koalícia v týchto diskusiách nepohla,“ povedal v júni Heger. 

 

Aktuálne stanovisko strany Sme Rodina nie je známe, keďže momentálne sa koalícia nachádza v hlbokej kríze a posledné dva mesiace rokuje o tom, či spolu dovládne, alebo čaká Slovensko menšinová vláda, či predčasné voľby. 

 

Zo sveta: Ruský diplomat Gatilov: „Američania budú bojovať do posledného Ukrajinca."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies