Žilinka gratuluje Mitríkovi k zvoleniu za šéfa NKÚ

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 16:33 • 2 min
Žilinka gratuluje Mitríkovi k zvoleniu za šéfa NKÚ

BRATISLAVA - Prokurátor Maroš Žilinka, ktorého vo voľbe predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) podporovala prevažná väčšina opozície, gratuluje Karolovi Mitríkovi k zvoleniu za šéfa NKÚ.

slovakia

left justify in out

"Prajem mu veľa sily pri napĺňaní ústavného poslania," uviedol vo svojom stanovisku. 

 

Žilinka zároveň ďakuje všetkým, ktorí ho v dnešnej tajnej voľbe podporovali. "A sľubujem, že v boji za spravodlivosť a napĺňanie ideí právneho štátu nepoľavím," doplnil Žilinka.
     

Mitríka na sedemročné obdobie zvolilo 82 poslancov, podľa opozície to boli iba hlasy Smeru-SD. Vo funkcii nahradí tri roky presluhujúceho Jána Jasovského. Mitríka navrhol šéf SDKÚ-DS Pavol Frešo, ktorého opozícia považuje za kolaboranta Smeru-SD. Ten to odmieta.
     

Práve Mitríka označil premiér Robert Fico (Smer-SD) v minulosti za jedného z vhodných kandidátov na tento post. O bývalom primátorovi Spišskej Novej Vsi hovoril ako o vhodnom predsedovi NKÚ aj podpredseda Smeru-SD Pavol Paška.
     

Kandidát s najväčšou podporu opozície Žilinka, ktorého nomináciu podpísalo 60 opozičných poslancov, získal v tajnej voľbe 54 hlasov. Nominantka Mariána Kvasničku (nezaradený) a Štefana Kuffu (OĽaNO) Henrieta Crkoňová získala päť hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies