Žilinka chcel vystúpiť v pléne! Obrátil sa na Kollára, no parlament ho okamžite stopol

NETKY.SK • 8 Február 2022, 13:45 • 2 min
Žilinka chcel vystúpiť v pléne! Obrátil sa na Kollára, no parlament ho okamžite stopol

Generálny prokurátor Maroš Žilinka požiadal listom predsedu parlamentu Borisa Kollára o udelenie slova na rokovaní parlamentu k téme obrannej dohody s USA. Dramatickosť celej situácii pridal statusom na sociálnej sieti. Akcia sa však neskončila podľa jeho predstáv!

slovakia

left justify in out

"„Práve som prišiel do Národnej rady Slovenskej republiky, kde sa o 13:00 hod. začína schôdza s jediným bodom programu: Návrh na vyslovenie súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky s Dohodou o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických," napísal Žilinka na sociálnej sieti, kde dodal, že nemôže byť ticho. 

 


Boris Kollár otvoril mimoriadnu 57. schôdzu NR SR k Dohode o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou SR a vládou Spojených štátov amerických. Členovia zákonodarného orgánu však nevyhoveli požiadavke Maroša Žilinku, za jeho vystúpenie v pléne hlasovalo len 59 zo 124 prítomných poslancov.

 

img

 

Plénum v úvode neschválilo ani procedurálny návrh podpredsedu parlamentu Juraja Blanára, ktorý v mene poslaneckého klubu strany Smer–sociálna demokracia navrhol, aby sa o obrannej dohode s USA hlasovalo aklamačne, teda aby sa každý poslanec postavil a povedal, či je za alebo proti dohode. Poslanci zároveň odobrili, že dnes budú rokovať aj po 19:00 až do úplného prerokovania tohto bodu. Hlasovať o ňom majú následne v rámci 55. schôdze.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Kollár otvoril mimoriadnu schôdzu k dohode o obrannej spolupráci s USA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies