Žilinčanke polícia namerala 3,44 promile alkoholu v dychu

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 09:44 • 2 min
Žilinčanke polícia namerala 3,44 promile alkoholu v dychu

TRENČÍN - Policajti v Trenčianskom krajiny vzniesli za minulý víkend dve obvinenia pre prečin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca trenčianskych krajských policajtov Pavol Kudlička, diaľniční policajti vzniesli v nedeľu 19. júla obvinenie voči 33-ročnej Stanislave zo Žiliny. Obvinená v sobotu 18. júla približne o 19:10 jazdila na aute Peugeot 206 po diaľnici D1 v obci Ladce v smere od Bratislavy do Žiliny. Vodička pravou časťou narazila do kovového zvodidla. Po prvej dychovej skúške nafúkala 3,23 promile alkoholu, opakovaná skúška ukázala 3,44 promile. Pri nehode vznikla škoda približne 1 000 eur. V prípade dokázania viny jej hrozí väzenie až na jeden rok.

 

Dopravní policajti z Považskej Bystrice v nedeľu takisto obvinili aj 43-ročného Petra z Považskej Bystrice. Ten v sobotu približne o 15:10 jazdil na motorovej štvorkolke po ceste III/1978 v smere od Považskej Bystrice do obce Papradno. Tam ho zastavili policajti. Vodič pri dychovej skúške nafúkal 2,29 promile alkoholu, pri opakovanej skúške mu policajti namerali 2,19 alkoholu v dychu. Vodičovi hrozí v prípade dokázania viny väzba až na jeden rok.

 

Polícia opätovne upozorňuje vodičov, ktorí pred jazdou vypijú alkohol a sadnú si za volant, že svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale hlavne ohrozujú životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia takéto kontroly na zistenie požitia alkoholu vodičmi bude naďalej vykonávať v celom Trenčianskom kraji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona