Žilinčania si poradili s ukrajinským dôrazom

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 11:47 • 2 min
Žilinčania si poradili s ukrajinským dôrazom

ŽILINA - V MŠK Žilina si pred úvodným stretnutím tretieho predkola Európskej ligy 2015/2016 s ukrajinským futbalovým klubom Vorskla Poltava (2:0) zisťovali od spolupracovníkov vrátane Ľuboša Micheľa o súperovi informácie.

slovakia

left justify in out

V tábore úradujúceho slovenského vicemajstra očakávali atletické, fyzické a priamočiare mužstvo. Presne tohto sa Žilinčania aj dočkali. Hostia vo štvrtok pod Dubňom vyrukovali s tvrdými atakmi. "Zvládli sme to na základe enormnej bojovnosti, nasadenia a tímovosti. Stálo proti nám skúsené družstvo, dokázali byť v súbojoch dôrazní a agresívni. Ale, nespozoroval som tam nič zámerne prehnané. Oni majú takýto spôsob hry, sú v ňom silní. V určitých úsekoch však na nich platil náš rýchly štýl. Sme len v polčase, musíme riadne zregenerovať, zostať nohami na zemi a v odvete ísť znovu na dno našich síl," znelo pozápasové hodnotenie na tlačovej besede v podaní trénera "šošonov" Adriána Guľu.


Usmerniť mladších spoluhráčov, aby sa nenechali vyviesť z miery tvrdými zákrokmi. To bolo úlohou skúseného žilinského kapitána Viktora Pečovského. "V prvom dejstve sa chalani dali vyprovokovať, ale cez prestávku sme sa upokojili. Druhý polčas už z našej strany vôbec nebol taký nervózny, čo sa prejavilo aj na zlepšenom výkone. Ukrajinské mužstvá sú známe dôraznou a fyzickou hrou. Myslím si, že nás tým neprekvapili," zareagoval v mix zóne pre agentúru SITA 32-ročný defenzívny záložník slovenskej reprezentácie Pečovský.

 

To, že žilinský výkon nemusí stačiť na dobrý výsledok aj na Ukrajine, si uvedomoval stredopoliar MŠK Miroslav Káčer: "Pokiaľ chceme uspieť aj v odvete, musíme pridať, predovšetkým na dôraze."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona