Žilinčania odohrajú v príprave 13 zápasov, pribudli Kropáč, Kalla, Dor

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 16:41 • 2 min
Žilinčania odohrajú v príprave 13 zápasov, pribudli Kropáč, Kalla, Dor

ŽILINA - Pod vedením nového hlavného trénera Jana Nelibu začali v pondelok dopoludnia s prípravou na ľade hokejisti extraligového tímu MsHK Žilina. Na plochu DOXXbet arény vykorčuľovalo dovedna 35 hráčov, ktorí trénovali rozdelení vo dvoch skupinách.

slovakia

left justify in out

Na prvom tréningu sa objavili aj nové posily "vlkov". Do obrany získali Žilinčania dvoch Čechov - Radima Ostrčila z Havlíčkovho Brodu a 19-ročného Patrika Vodáka, ktorý prišiel z Kladna. Do útoku pribudol bývalý reprezentant a naposledy hráč poľského GKS Tychy Radoslav Kropáč, skúsenosti by mal ofenzíve dodať aj 33-ročný český center Jaroslav Kalla, ktorý uplynulú sezónu zakončil v majstrovskom Zvolene. Po zastávke v prvoligovej Spišskej Novej Vsi a maďarskom Székesfehérvári bude pod Dubňom pôsobiť aj 26-ročný Filip Novák a z rakúskeho Feldkirchu prichádza 28-ročný Ivan Dornič.

V letnej príprave na suchu nefigurovali, no v pondelok na ľade už tvrdo zarezávali aj navrátilci Igor Rúfus a Tibor Varga. Brankárskou jednotkou by mal byť Marek Laco. "Sme s ním už ústne dohodnutí na spolupráci a čoskoro by mal s nami podpísať zmluvu," informoval TASR tréner . Laco sa stal v minulej sezóne súčasťou výmeny medzi Žilinou a Nitrou, keď opačným smerom putoval Štefan Žigárdy. Ten medzičasom zamieril do Poľska, a tak sa pod Dubňom vytvoril opäť priestor pre 32-ročného brankára. Podľa Nelibu má klub na lane aj jedného kvalitného centra.

Po letnom tréningovom drile, ktorý spestril futbalový duel na ihrisku v Rudine, sa už hráči tešili na ľad. "Chalani počas prípravy na suchu trénovali s veľkou chuťou, čo hodnotím veľmi pozitívne. Počas prípravných duelov chceme zo širšieho kádra postupne vybrať tých najlepších a vyselektovať skupinu zhruba 22 hráčov, s ktorými začneme novú sezónu," doplnil Neliba.
30 príprave na extraligový ročník 2013/2014 majú "vlci" naplánovaných dokopy až trinásť stretnutí, v ktorých sú zahrnuté aj dva medzinárodné turnaje. Na prvý z nich vycestujú do Ostravy, kde ich čakajú dva české a jeden poľský tím. Druhú medzinárodnú previerku absolvujú v maďarskom Miškolci, kde narazia na dva domáce a jeden poľský tím.

Káder Žiliny v letnej príprave:

Brankári: Marek Laco, Richard Johanes, Maroš Mikoláš
Obrancovia: Jan Dlouhý, Slavomír Hriňa, Igor Rúfus, Radim Ostrčil, Martin Leško,Jaroslav Niník, Ján Še30ga, Jakub Loydl, Rastislav Slota, Patrik Vodák
Útočníci: Milan Drevenák, Matej Valášek, Tibor Varga, Filip Macejka (aktuálne na skúške v zahraničí), Martin Hájnik, Jakub Linet, Jakub Kubiš, Adrian Lipovský, Stanislav Horanský, Patrik Jaráb, Patrik Zicho, Ivan Dornič, Radoslav Kropáč, Jaroslav Kalla, Filip Novák, František Čičala, Patrik Holák, Tomáš Benko, Patrik Rosenberg, Tomáš Červený, Silvester Ševčík

Program prípravných zápasov MsHK Žilina:

6. augusta: HC Dukla Senica (17.00, d)
8. augusta: MHC Martin (18.00, d)

Turnaj v Ostrave - Porube (ČR)

14. augusta: HC Zubr Přerov (19.00), 15. 8.: HC AZ Havířov 2010 (19.00), 17.8.: Torax Poruba/Crakovia Krakow/Jestřábi Prostějov (podľa umiestnenia v skupine)
20. augusta: Dukla Trenčín (17.00, d)

Turnaj v Miškolci (Maď.)

23. augusta: PBS Bank KH Sanok (16.00), 24. 8.: SAPA Fehérvár AV19 (16.00), 25.8.: Miskolci Jegesmedvék (19.00)
29. augusta: MHC Martin (v)
3. septembra: Dukla Trenčín (v)
5. septembra: HC Dukla Senica (v)
10. septembra: HK 32 L. Mikuláš (d)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies