Žilina zrekonštruovalo zimný štadión z dotácie vlády SR 1,01 milióna eur

NETKY.SK • 16 November 2015, 19:02 • 2 min
Žilina zrekonštruovalo zimný štadión z dotácie vlády SR 1,01 milióna eur

ŽILINA – Mesto Žilina dnes oficiálne odovzdalo do užívania zrekonštruovaný zimný štadión. Od júna tohto roka investovalo do jeho opravy 1,01 milióna eur, ktoré získalo od vlády Slovenskej republiky na výjazdovom rokovaní v Žiline v októbri 2014. Na brífingu v priestoroch zimného štadióna o tom informoval prvý zástupca primátora Žiliny Patrik Groma.

slovakia

left justify in out

Najväčšia investícia sa podľa neho dotkla vzduchotechniky, ktorá zlepšuje odvetrávanie šatní a hracej plochy. "V prípade potreby umožňuje vykurovanie a znižuje výskyt hmly na ľadovej ploche. Menili sa mantinely pre splnenie novej smernice, rekonštruovala sa elektroinštalácia, vybudovalo sa nové ozvučenie. Šatne sa rekonštruovali nielen v starej hale, ale aj v tréningovej hale. Spevňovala sa strecha starej haly a celkovo prešla výraznou obnovou," uviedol Groma.

 

"Slovenský zväz ľadového hokeja je veľmi šťastný, že sa podarilo zrekonštruovať priestory najstaršieho krytého zimného štadióna na Slovensku. Od nástupu do funkcie som prešiel drvivú väčšinu zimných štadiónov, na ktorých sa hrá extraliga a prvá liga. Musím povedať, že úroveň vybavenosti týchto štadiónov nie je na európskej úrovni. To si treba otvorene priznať. A je jednou z priorít zväzu, aby sme zabezpečili prostriedky na rekonštrukcie zimných štadiónov, ako to bolo napríklad v Žiline," povedal viceprezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Dušan Mráz.

 

Generálny sekretár SZĽH Róbert Pukalovič informoval, že v poslednej asociačnej prestávke pred majstrovstvami sveta sa vo februári 2016 uskutoční na zrekonštruovanom štadióne tradičný Slovakia cup za účasti reprezentácií Slovenska, Švajčiarska a Bieloruska. "Samozrejme, že SZĽH urobí všetko pre úspešnú organizáciu tohto turnaja. A som veľmi rád, že bude pri tom aj zrekonštruovaný zimný štadión, kde to bude podstatne jednoduchšie s usporiadaním celej akcie," dodal Pukalovič.

 

Žilinský hokejový štadión patrí k najstarším krytým štadiónom na území Slovenska. "Stavba sa začala v roku 1958 a dokončená bola v roku 1961 podľa projektov Milana Hodoňa a Jána Dlhopolčeka. Slávnostné otvorenie haly sa uskutočnilo 4. januára 1961 zápasom žilinských hokejistov so švajčiarskym družstvom Young Sprinters Neuchâtel. Hala mala kapacitu 6200 divákov, z toho 1100 miest bolo vyhradených na státie," uzatvoril hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies