Žilina získala na zelenú infraštruktúru v školách vyše 180 000 eur

NETKY.SK • 20 Február 2023, 10:30 • 2 min
Žilina získala na zelenú infraštruktúru v školách vyše 180 000 eur

ŽILINA - Žilinská samospráva získala na vybudovanie prvkov zelenej infraštruktúry v školských zariadeniach viac ako 180.000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Podľa hovorkyne mesta Barbory Zigovej ide o druhú etapu projektu, ktorého zámerom je skvalitniť prostredie v areáloch Základnej školy s materskou školou (ZŠ s MŠ) Gaštanová, ZŠ Limbová a ZŠ s MŠ Do Stošky v Bánovej.

slovakia

left justify in out

Školské pozemky majú podľa primátora Žiliny Petra Fiabáneho potenciál stať sa živou učebňou. "Zrevitalizované zelené plochy umožnia žiakom získať kontakt s prírodou a vytvoria jedinečný priestor pre získavanie nových vedomostí a zručností hravou formou. Pedagógom zase poskytnú viac príležitostí na motiváciu a vedenie detí," priblížil. ZŠ s MŠ Gaštanová vďaka príspevku z eurofondov zrevitalizuje átrium.

 

"Nový zelený priestor, ktorý sa bude využívať ako exteriérová trieda, vznikne v areáli ZŠ Limbová. Časť nenávratného finančného príspevku sa využije na vybudovanie školskej záhrady v areáli ZŠ s MŠ Do Stošky v Bánovej," priblížila Zigová. Celkové oprávnené výdavky na projekt Zelené opatrenia areálov ZŠ a MŠ v meste Žilina – II. etapa predstavujú sumu 191.781 eur, pričom príspevok z IROP je vo výške 182.192 eur. "S realizáciou, ktorá bude trvať sedem mesiacov, by sa malo začať po ukončení kontroly verejného obstarávania riadiacim orgánom IROP," dodala hovorkyňa mesta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona