Žilina v príprave bez Leitnera, Dúbravku, Gergela a Majtána

NETKY.SK • 7 Január 2014, 12:54 • 2 min
Žilina v príprave bez Leitnera, Dúbravku, Gergela a Majtána

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina začali prípravu na jarnú časť sezóny 2013/2014 v utorok predpoludním. Na zraze privítali predstavitelia klubu a tréneri 21 hráčov.

slovakia

left justify in out

Okrem už známych mien, ktorí sa s klubom rozlúčili hneď po skončení jesennej časti (Serge Akakpo, Ricardo Nunes, Ali Ceesay), sa do prípravy s A-tímom nezapojila ani ďalšia trojica futbalistov Martin Dúbravka, Roman Gergel a Tomáš Majtán. "Títo hráči sa budú pripravovať individuálne a spoločne budeme počas nasledujúcich dní hľadať pre nich angažmán. Od 13. januára sa budú pripravovať s B-tímom," cituje oficiálna internetová stránka "šošonov" slová ich športového manažéra Karola Belaníka. Situácia sa počas decembra zmenila aj v prípade Babatoundeho Bella, ktorý sa mal zapojiť do prípravy s českým klubom Dukla Praha. "Bello sa vyjadril, že do Dukly nepôjde, momentálne má aj zdravotné problémy, takže sa bude pripravovať tak isto ako už spomenutá trojica hráčov Dúbravka, Gergel, Majtán," dodal na margo 24-ročného Beninčana Bella športový manažér tímu spod Dubňa.

Na prvom tréningu "žlto-zelených" chýbal aj skúsený 39-ročný obranca Vladimír Leitner. "Vlado ukončil kariéru aj vzhľadom na zdravotné problémy. V klube však bude aj naďalej pokračovať na pozícii manažéra pri A-tíme. Mal aj ponuku, aby trénoval v štruktúrach klubu, ale po vzájomných rozhovoroch sme dospeli k tomu, že prácu pri A-tíme si vie predstaviť asi najlepšie," doplnil Belaník. Novú situáciu berie Vladimír Leitner ako dostatočnú výzvu. "Som veľmi rád, že mi dal klub ponuku. Pre mňa to bude nová etapa po dlhých rokoch aktívnej kariéry. Moje zranenie mi definitívne znemožnilo návrat na trávniky. Teším sa na novú prácu," povedal po úvodnom stretnutí v kabíne Leitner. 

Nie je vylúčené, že káder Žilinčanov počas zimnej prestávky doplnia aj noví hráči. "Chceme káder posilniť na niektorých pozíciách. Sme v rokovaní s hráčmi aj klubmi, uvidíme ako sa to bude vyvíjať a priebežne budeme informovať, keď sa hráči objavia v Žiline. Uvažujeme o hráčoch z našej ligy a aj zo zahraničia," doplnil športový manažér Karol Belaník. 

Utorkovú prvú tréningovú jednotku neabsolvovali pre zranenia Jaroslav Mihalík a Tomáš Hučko. Hlavnému trénerovi MŠK Adriánovi Guľovi chýbalo na zraze pred jarnou časťou sezóny kvarteto členov širšieho kádra Denis Vavro, Miroslav Káčer, Filip Bajza, Martin Slaninka, ktoré reprezentuje Slovensko na turnaji hráčov do 18 rokov v ruskom Petrohrade. Z hosťovania sa vrátili a zapojili do prípravy František Plach a Lukáš Jánošík. 

MŠK Žilina je po jesennej časti Corgoň ligy na desiatom mieste v tabuľke, prvý zápas v najvyššej slovenskej súťaži po zimnej prestávke absolvuje 1. marca na pôde AS Trenčín. 

Zmeny v kádri: 
Príchody: František Plach, Lukáš Jánošík (obaja návrat z hosťovania) 
Odchody: Vladimír Leitner (ukončenie kariéry), Martin Dúbravka, Roman Gergel, Tomáš Majtán, Babatounde Bello, Serge Akakpo, Ricardo Nunes, Ali Ceesay (všetci ukončenie spolupráce) 

Prehľad prípravných zápasov MŠK Žilina pred jarnou časťou futbalovej Corgoň ligy 2013/2014: 
17. januára 2014: MŠK Žilina - MFK Ružomberok (dvojzápas, 11.00 a 13.00 h, Strážov) 
22. januára: ŠK SFM Senec (II. liga) - MŠK Žilina (11.00, Senec) 
22. januára: MŠK Žilina - 1. FC Slovácko (ČR, 13.00, Senec) 
25. januára: SK Sigma Olomouc (ČR) - MŠK Žilina (14.00, Olomouc) 
1. februára: MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš (II. liga, 11.00, Strážov) 
1. februára: MŠK Žilina - Partizan Bardejov (II. liga, 13.00, Strážov) 
5. februára: MŠK Žilina - ŽP Šport Podbrezová (II. liga) 
8. februára: MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce (II. liga) 
12. - 22. februára: sústredenie v Turecku (súperi a dni duelov zatiaľ nie sú známe) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona