Žilina ukončila spoluprácu s trénerom Nelibom

NETKY.SK • 3 December 2013, 10:48 • 2 min
Žilina ukončila spoluprácu s trénerom Nelibom

ŽILINA - Vedenie extraligového hokejového klubu MsHK DOXXbet Žilina ukončilo spoluprácu s trénerom Janom Nelibom. Šesťdesiatročného českého kouča inštalovali do funkcie začiatkom júna, ale po sľubnom rozbehu do sezóny spadol tím pod jeho vedením na poslednú desiatu priečku v tabuľke Tipsport extraligy.

slovakia

left justify in out

 "Vlci" nazbierali v 28 zápasoch iba 30 bodov s pasívnym skóre 77:95. "Tieto fakty hovoria za všetko. Pracujeme na príchode nového trénera, v dohľadnom čase chceme mať vyriešenú túto otázku," uviedol pre agentúru SITA generálny manažér klubu Imre Valášek.

Účastník ZOH 1980 v Lake Placide Neliba, ktorý sa trénersky preslávil najmä počas pôsobenia vo Vsetíne (3x český majster - pozn.), viedol na Slovensku Slovan Bratislava pred jeho pôsobením v KHL a Nitru. 

V hokejovej Tipsport extralige ide o štvrtú zmenu trénera v doterajšom priebehu sezóny. Na lavičke Zvolena predčasne skončil po 11. kole Lubomír Oslizlo, ktorého nahradil Július Šupler. O osem kôl neskôr v novembrovej asociačnej prestávke odvolali v Dukle Trenčín Róberta Kalábera a nahradili ho Milanom Stašom, ktorý mužstvo vedie od 20. kola. V rovnakom čase nastala zmena v Skalici, kde Josefa Tureka po jeho odchode do Česka vystriedal Andrej Výboh. 

Prehľad zmien na poste hlavného trénera v hokejovej Tipsport extralige počas sezóny 2013/2014: 
HKM ZVOLEN 
Lubomír Oslizlo (skončil po 11. kole) - Július Šupler (od 12. kola) 

HK 36 SKALICA 
Josef Turek (skončil po 19. kole) - Andrej Výboh (od 20. kola) 

DUKLA TRENČÍN 
Róbert Kaláber (skončil po 19. kole) - Milan Staš (od 20. kola) 

MSHK DOXXBET ŽILINA 
Jan Neliba (skončil po 27. kole) - ??? 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona