Žilina sníva zázračný sen, Guľa po padnutí Bilbaa: Stále je favorit

NETKY.SK • 21 August 2015, 11:30 • 2 min
Žilina sníva zázračný sen, Guľa po padnutí Bilbaa: Stále je favorit

ŽILINA - Žilinskí futbalisti dosiahli vo štvrtok v prvom súboji play off Európskej ligy UEFA 2015/2016 fantastický výsledok letiaci do sveta. Nad španielskym favoritom Athleticom Bilbao vyhrali pod Dubňom 3:2 a vehementne popreli víziu očakávanej formálnej odvety o týždeň na San Mames v Baskicku.

slovakia

left justify in out

Vyše 10.000 divákov na tribúnach by po prvom polčase nedalo za domácich ani deravý groš. Čerstvý víťaz španielskeho Superpohára v konfrontácii so slávnou Barcelonou sa ani veľmi nenadrel a po veľkých chybách domácich viedol po jeho vôbec prvých dvoch strelách na bránu 2:0. Ale potom sa baskickí "levi" nasýtení úspechmi zasekli. "Šošoni" v druhom polčase predviedli neuveriteľný obrat, ktorý odštartoval Jakub Paur a dielo šokujúco dokončil striedajúci brazílsky útočník William. Infarktový záver rozuzlil víťazným gólom v nadstavenom čase, tak ako v poslednej sekunde predĺženia v Poltave v odvete 3. predkola, kde zaistil Žiline postup do baráže.

 

Tréner víťazov Adrián Guľa s obrovskou radosťou, ale aj veľkým nadhľadom hodnotil excelentný výsledok na pozápasovej tlačovej konferencii. "Verím, že všetko je možné. Pre chlapcov bol druhý polčas zaslúženou odmenou pred takmer vypredaným štadiónom," povedal a na margo hrdinu Williama uviedol: "Tak to má byť, aby striedajúci hráč takýmto spôsobom pomohol mužstvu. V našej optike to nie je o tom, aká zostava štartuje a ukázalo sa, že bola kľúčovejšia tá, ktorá končila zápas. Asi by to bol zlý signál pre hráčov, ak by som poslal do druhého polčasu za takého stavu ďalšieho obrancu."

 

Tím okolo kapitána Viktora Pečovského, ktorý síce urobil pri druhom góle hostí obrovskú chybu, ale inak opäť ťahal spoluhráčov, sa však nezlomil. Opäť raz dokázal, že sa nevzdáva za žiadnych okolností. "Som rád za mentalitu mužstva. Chlapci vedia, že sme schopní streliť gól v akejkoľvek sekunde zápasu. Dôverujú tomu a takto by to malo byť. Mentalita sa nedá kúpiť, dá sa natrénovať. Chlapci veria do poslednej sekundy, že môžu udrieť," konštatoval tréner 6-násobného slovenského majstra.

 

Médiá zaujímalo aj to, čo nečakaný triumf môže znamenať pre odvetu. "Vieme, že to bude ťažké. Ani teraz to nebolo jednoduché. Ale chlapci ukázali nielen v druhom polčase, že sa dá pri obrovskom nasadení vyhrať aj nad topklubom. Zatiaľ to ukázali doma a pred nami je ďalšia obrovská výzva, ďalší neuveriteľný zápas na famóznom štadióne proti fantastickému protivníkovi. Stále budeme snívať sen a dúfať, že uhráme výsledok, ktorý nás posunie zázračne ďalej. Chlapci dokázali baskických levov nahnevať, a preto to bude ťažké, ale my chceme ťažké prekážky," zamyslel sa Guľa na margo odvety.

 

Menšiu salvu smiechu spôsobila aj Guľova odpoveď na otázku španielskeho novinára, ktorého zaujímalo, kto bude teraz po výsledku zo Žiliny favoritom na postup: "Robíte si srandu? Ďakujeme za kompliment, ale Athletic je veľký klub, mimoriadne silný v domácom prostredí a stále je favorit, veľký favorit. Je ale možné, že skúsime urobiť niečo nečakané a prekvapivé pre Athletic."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies