Žilina si pripísala prvú prehru, DAC stále bez výhry

NETKY.SK • 18 August 2013, 09:28 • 2 min
Žilina si pripísala prvú prehru, DAC stále bez výhry

TRNAVA - Po potupnej prehre DAC v Trenčíne 0:6 sedeli na tribúne namiesto divákov papieroví snehuliaci.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v 6. kole Corgoň ligy 2013/2014 nad MŠK Žilina gólom Hodeka zo 49. minúty tesne 1:0 a do tabuľky si pripísali dôležité tri body. Trnavčania bodovali naplno po troch kolách, "šošoni" zasa neokúsili chuť víťazstva v rovnako dlhom čase.

Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:0 (0:0)


V úvodných desiatich minútach zaujali divákov strieľané centre Chovanca či Štepanovského na domácej strane a rovnako tak aj vysoká lopta Žilinčana Picha, ani jeden pokus však nenašiel správneho adresáta. V 13. minúte po chybe Tótha vnikol Mihálik do šestnástky, ale sklz ďalšieho trnavského obrancu odvrátil nebezpečenstvo. V 19. minúte nezakončil pre zmenu na druhej strane po úniku Štepanovského nabiehajúci Chovanec. Presne po polhodine hry prešla lopta po zaváhaní Adámika s Filipkom popred bránkovou čiarou, no našťastie pre Trnavu sa nenašiel nikto zo Žilinčanov, kto by loptu dorazil do brány. V 35. minúte videli diváci najkrajšiu akciu prvého polčasu. Štepanovský prešiel od polovice ihriska cez piatich hráčov, z hranice šestnástky prekonal Dúbravku, ale loptu zastavilo brvno. O tri minúty neskôr mohla viesť aj Žilina, ale Pich hlavou neprekonal Filipka a ani následná dorážka Škvarku si nenašla cestu do trnavskej brány.

Druhý polčas začali domáci útočne v snahe streliť potrebné góly na víťazstvo. Najskôr preletela strela Procházku v 48. po prihrávke od Grabeža okolo ľavého horného rohu žilinskej brány, no o minútu neskôr už trnavskí diváci jasali. Mikovič obral o loptu Mabouku a po jeho nezištnej prihrávke otvoril skóre zápasu Hodek. Presne po hodine hry podnikli Žilinčania rýchly protiútok, keď po ľavej strane unikol Pich, no jeho strelu z uhla Filipko vyrazil na roh. O tri minúty po úniku Mikoviča zle vystrelil Štepanovský, v 69. minúte zasa Filipko kryl strelu Mihálika. V závere zápasu mohli padnúť góly na oboch stranách. Najskôr sa presadil domáci Mikovič popri Vavrovi, ale vybiehajúci Dúbravka akciu zmaril a loptu prikryl aj pred Vlaskom, neskôr nastrelil za hostí Škvarka pravú žrď Filipkovej brány. V poslednej minúte sa pri žilinskom vabanku dostal do rýchlej kontry Vlasko, no z jeho prihrávky Sabo prestrelil bránu hostí. Trnava udržala tesné víťazstvo a získala potrebné tri body.

Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:0 (0:0)
Gól: 
49. Hodek. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Janečka, Grabež - Jelič, Guba, 3055 divákov.

zostavy a striedania:
Spartak Trnava: Filipko - Janečka, M. Tóth, Adámik, Grabež - Kuzma - Štepanovský, Procházka, Chovanec (72. Vlasko) - Mikovič (88. Vyskočil), Hodek (71. Sabo)
MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Vavro, Akakpo, Hučko (82. Guba) - Pečovský - Mihálik, Paur (46. Jelič), Škvarka, Pich (71. Žilák)- Majtán

Hlasy trénerov:
Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Naša obrana hrala v inom zložení ako doteraz. Vedeli sme, že Žilina je zohratejšia, a preto bude nebezpečná. Snažíme sa hrať futbal pre divákov, no dnes sme hrali viac zozadu na protiútoky. Chlapci nechali na ihrisku srdiečko. Po góle Hodeka sme si viac verili, škoda však, že sme nedali druhý gól. Tri body sú pre nás veľmi cenné, divákom sa musím poďakovať za perfektnú atmosféru."
 
Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Videli sme viac bojovné stretnutie ako kvalitné. Súper strelil na začiatku druhého polčasu gól, čím nás donútil viac riskovať a za daných okolností by predstavovala remíza v Trnave pre nás strop."
 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies