Žilina si doma poradila so Zlatými Moravcami 3:1

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 06:28 • 2 min
Žilina si doma poradila so Zlatými Moravcami 3:1

ŽILINA - Hráči Žiliny v 3. kole Corgoň ligy doma nezaváhali so Zlatými Moravcami a vyhrali suverénne 3:1.

slovakia

left justify in out

Hostia mali šancu už v 6. min, k odrazenej lopte sa dostal Orávik a asi z 12 metrov pálil tesne vedľa pravej žrde Dúbravkovej brány. Žilinčania odpovedali z následného protiútoku, no Guba sa nepresadil proti Martinovi Kuciakovi. Domáci mali niekoľko štandardných situácií, ale nepodarilo sa im z nich ohroziť bránu Zlatých Moraviec. Veľkú šancu mal v 29. min Piaček, ktorý strieľal z voleja zblízka, ale Kuciak zakročil opäť úspešne. V 36. min sa mohol zapísať do listiny strelcov nový hráč v drese MŠK Žilina Matej Jelič, ale po Škvarkovom centri sprava trafil v čistej šanci brankára hostí. Po tejto akcii Žilinčania zvýšili útočnú aktivitu, začali viac strieľať, no chýbala im presnosť. 

Hneď po prestávke Pavlenda fauloval v pokutovom území prenikajúceho Nunesa, nariadenú jedenástku premenil Pich strelou k ľavej žrdi. O minútu neskôr mala Žilina ďalšiu obrovskú šancu, Jelič sprava prihral nabiehajúcemu Škvarkovi, ale ten trafil len obrancu hostí. Ten istý hráč mohol skórovať aj v 56. min, Pečovský mu v šestnástke posunul loptu a Škvarka vystrelil oblúčikom tesne nad. Jeličovi sa nepodarilo skórovať ani v 60. min, keď hlavičkoval po Nunesovom centri. O tri minúty neskôr kopali "žlto-zelení" rohový kop, v neprehľadnej situácii brankár Kuciak podbehol loptu a Hučkovi zvýšil ma 2:0. V 78. min predviedli Žilinčania parádnu futbalovú akciu. Nunes poslal „uličkou“ dopredu Hučka, ten prihral zľava pred bránku a nabiehajúci Jelič z voleja zvýšil na 3:0. Šesť minút pred koncom sa hosťom podarilo znížiť po ojedinelej útočnej akcii, k pravej žrdi trafil presne Babic. 

MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 3:1 (0:0) 
Góly: 47. Pich (z pok. kopu), 63. T. Hučko, 78. Jelič - 84. P. Sabo, ŽK: 90.+ Zuziak - 10. Bolinha, 28. Orávik, 34. Nurkovič, 46. Pavlenda, 69. Obročník, rozhodovali: Kružliak - E. Weiss, Tomčík, 2 129 divákov 

Zostavy: 
Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Vavro, T. Hučko - Pečovský - Guba (46. Ricardo Nunes), Bello (70. J. Mihalík), Škvarka, Pich (80. Zuziak) - Jelič 
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Pavol Majerník, Pintér, A. Candrák - Obročník - Pribula (78. L. Mihálik) , Babic, Bolinha (70. P. Sabo), Orávik - Nurkovič (63. Vaniš) 

Hlasy: 
Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Mali sme menej energický vstup do zápasu, čo spôsobil štvrtkový zápas aj počasie. V druhom polčase sme potrebovali zrýchliť, čo sa nám aj podarilo. Po striedaní Nunesa sme hneď šli do vedenia, potom sme pridali druhý gól. Víťazstvo pred domácimi fanúšikmi si vážime. Mali sme aj úseky hry, ktoré by sme mali posunúť ďalej." 

Branislav Mráz (tréner Zlatých Moraviec): "Kvalita bola na strane domácich. V prvom polčase sme veľa behali bez lopty, keď sme ju získali, hneď sme ju strácali. Mali sme aj šancu, ale sme ju nevyužili. Vyšli sme do druhého polčasu a hneď penalta, potom sme dostali ďalší gól po štandardnej situácii a boli sme v neľahkej situácii. Opäť musím povedať, že sme hrali proti kvalitnému súperovi a ostáva nám pracovať ďalej." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies