Žilina sa doma pobije o postup, Guľa: Rijeka to nebude mať ľahké

NETKY.SK • 7 August 2013, 11:34 • 2 min
Žilina sa doma pobije o postup, Guľa: Rijeka to nebude mať ľahké

Žilina - Futbalisti MŠK Žilina v Európskej lige UEFA 2013/2014 preskočili už dve prekážky a do odvety 3. predkola vstupujú so solídnymi vyhliadkami, aby boli do tretice úspešní a vyradili z hry chorvátsky klub HNK Rijeka. Pri Jadrane síce zverenci trénera Adriána Guľu minulý štvrtok prehrali 1:2, ale cenný gól Tomáša Majtána im dáva veľkú šancu pobiť sa o účasť v play off. Stačí vyhrať 1:0.

slovakia

left justify in out

"Strelený gól bol určitou psychickou vzpruhou a dvojzápas máme teraz dobre rozohraný. Dôležité bude, aby sme pred domácim publikom boli úspešní," citoval slová Majtána oficiálny web MŠK Žilina. Autor štyroch presných zásahov v tomto ročníku EL verí, že cesta za postupovým výsledkom vedie cez aktívnu hru smerom dopredu: "Vieme hrať útočný futbal, týmto sa chceme prezentovať aj v odvete. Verím, že Aďo (Adrián Guľa - pozn.) ušije dobrú taktiku na súpera." Žilinčania v tohtoročnej edícii EL postúpili cez gruzínske Torpedo Kutaisi (3:0 vonku, 3:3 doma) a v 2. predkole pokorili Olimpiju Ľubľana (1:3 vonku, 2:0 doma).

Riječania v generálke na odvetný duel so Žilinou v nedeľu vyhrali 2:1 na pôde Zadaru, góly HNK strelili Leskovič a Benko. Po štyroch kolách patrí zverencom kormidelníka Matjaža Keka v tabuľke chorvátskej ligy 4. miesto so ziskom 8 bodov (2-2-0) a skóre 6:2. Žilinčania v lige remizovali v Banskej Bystrici 3:3 a opäť demonštrovali svoju ofenzívnu silu, zároveň však ukázali aj slabé miesta v defenzívnej činnosti. "Chorváti majú nebezpečných hráčov, neprídu sem len brániť tesný náskok. Treba si hlavne dať pozor, aby sme neinkasovali hlúpy gól. Musíme byť ostražití dozadu, efektívni dopredu, no celý zápas maximálne koncentrovaní," uzavrel Majtán predzápasové úvahy.

Postupové góly strelil na domácom trávniku v predchádzajúcom predkole proti Olimpiji Ľubľana reprezentant do 21 rokov Jakub Paur. "Cítime zodpovednosť a záväzok pre všetkých, aby sme uhrali postup. Stále voláme po veľkých zápasoch, podpore fanúšikov a záujme verejnosti. Určite sa nám bude hrať lepšie pred plným štadiónom, pevne verím, že ľudia prídu a celý zápas nás budú hnať za postupom. My im sľúbime, že do hry dáme srdiečko a túžbu po postupe," povedal Paur pre stránku www.mskzilina.sk.

Pre kouča "šošonov" Adriána Guľu je dôležitým poznatkom, že jeho hráči majú na Rijeku herne aj fyzicky, čo sa ukázalo najmä v druhom polčase súboja na štadióne Kantrida. "Dobrá správa pre nás je, že chalani majú na toto mužstvo nielen herne, ale aj agresivitou a po fyzickej stránke. Je to dobrý odkaz do druhého zápasu. Doma budeme tvrdo pracovať, aby sme potvrdili silu domáceho prostredia a budeme hrať na víťazstvo," povedal lodivod "žlto-zelených", ktorý priznal, že HNK je vo výhode a stále mierny favorit na postup do play off, ale Žilina bude hrať v odvete jednoznačne na výhru. "Domáci zápas vyhrali, takže sú v mikrovýhode, ale ja verím, že doma budeme minimálne takí silní, ako s Ľubľanou a budeme tvrdo pracovať, aby sme ďalej išli my. Sme v polovici cesty a nebude to mať s nami Rijeka jednoduché," avizuje ambiciózny kouč Žiliny, ktorý by mohol počítať už aj s uzdraveným ľavým obrancom Tomášom Hučkom.

Stretnutie MŠK Žilina - HNK Rijeka sa začína vo štvrtok 8. augusta o 17.30 h na Štadióne pod Dubňom. Ten by mal byť solídne zaplnený, napriek avizovanej veľkej horúčave sa očakáva viac ako 5-tisícová návšteva. Rozhodcom zápasu je Talian Antonio Damato. V prípade postupu spoznajú Žilinčania už v piatok 9. augusta popoludní meno súpera v play off, keď sa od 13.30 h uskutoční žreb v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone.

odveta 3. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 (štvrtok 8. augusta o 17.30 h, Žilina):
MŠK Žilina - HNK Rijeka /rozhodca: Antonio Damato (Tal.)/
predpokladaná zostava MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Hučko - Pečovský, Paur - Mihalík, Škvarka, Pich - Majtán



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies